16/7/13

Γλεντώντας με άρωμα Ελληνικής Παράδοσης στην..... Νέα Ζωή!!!




Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο  χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ζωοδόχος Πηγή» στη Νέα Ζωή του δήμου Σκύδρας. 
Ήταν ένα ανεπανάληπτο γνήσιο Ελληνικό Καλοκαιρινό Γλέντι.. που μας γέμισε θετική ενέργεια όσους βρεθήκαμε εκεί!!
Τη βραδιά άνοιξαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ενήλικες. 
Χόρεψαν και τραγούδησαν σε Ποντιακούς, Βλάχικους και Θρακιώτικους  ρυθμούς και όχι μόνο, με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές τους.
Στην συνέχεια μπήκε και ο κόσμος στο χορό και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά!!
Παράλληλα λειτουργούσε μία πολύ αξιόλογη για τους κατοίκους του Χωριού "Έκθεση Παλαιάς Φωτογραφίας" που συγκέντρωσαν τα μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με τους κατοίκους της Νέας Ζωής... και φυσικά μετά από πολύ κόπο,  με σκοπό να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νέοι και να γνωρίσουν πρόσωπα, τα ήθη και έθιμα παλαιότερης εποχής. 
Φωτογραφίες που απεικόνιζαν Παλαιές οικογενειακές αλλά και αγαπημένες Παρεϊστικες  στιγμές της μικρής και όμορφης Κοινότητας (τότε)  ...όλες οι φωτογραφίες βγαλμένες από το συρτάρι, συλλογές της Παλαιάς Νέας Ζωής,  διατηρημένες στον χρόνο και  εκθέτοντας  στο σήμερα!! 
"Ένας πραγματικός θησαυρός για εμάς εδώ τους Ντόπιους", δήλωσε κατασυγκινημένος ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Ξυλουργίδης... όπου σε μία από την συλλογή, είδαμε την φωτογραφία του Χρήστου μερικές δεκαετίες πίσω.... περίπου σε ηλικία 4 ετών.  
Όσο για το υπέροχο γεμάτο κέφι και ζωντάνια γλέντι, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο  χώρο του δημοτικού σχολείου της Νέας Ζωής.
Η οργάνωση ήταν άψογη ενώ για το κοινό στήθηκαν ψησταριές με νόστιμα καλοψημένα κρέατα αλλά και πολλά άλλα εδέσματα και άφθονο  κρασί όπως πρέπει στα Ελληνικά Πανηγύρια..
Φυσικά  πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά που θεωρείται απαραίτητη για να συγκεντρωθούν στο ταμείο του συλλόγου κάποια χρήματα για άλλες δραστηριότητες, μια λαχειοφόρος που αγκαλιάστηκε από τους καλεσμένους...αφού πουλήθηκαν ΌΛΑ τα λαχεία και η οποία μοίρασε πλούσια δώρα στους τυχερούς.
Η διοίκηση του Συλλόγου δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει τους χορηγούς της βραδιάς, όλους όσους συνέβαλαν με προθυμία στην όμορφη διοργάνωση του χωριού τους, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε και απένειμε τιμητικά δώρα στους  υποστηρικτές  Χορηγούς του συλλόγου, που μέσα από την Οικονομική προσφορά τους , δίνουν πνοή και ζωντάνια στην μικρή αλλά δεμένη κοινωνία του Μακεδονικού δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Σκύδρας,  στηρίζοντας  τις δραστηριότητες του Συλλόγου τους !!!
Το Καλλιτεχνικό μέρος ήταν Καταπληκτικό και το πρόγραμμα των μουσικών συνέβαλε στα μέγιστα στην μεγάλη επιτυχία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Ζωής "Ζωοδόχος Πηγή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είναι ένα κόσμημα τεχνικά.. όλη η υποδομή του κτιρίου είναι  με πέτρα, κτισμένο εσωτερικά.....αλλά  είναι θύμα της σύγχρονης αδιάφορης αισθητικής.
Γι αυτό και στην έναρξη της εκδήλωσης, αυτό ήταν και το κυριότερο αίτημα (μεταξύ άλλων) του Δ.Σ. και του νέου Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου  κ. Χρήστου Ξυλουργίδη, απευθυνόμενος στους καλεσμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζήτησε   να συνδράμουν για την Αναπαλαίωση του Σχολείου τους και να γίνει το καμάρι για τα νέα παιδιά που αγαπάνε τον τόπο τους!!! . 

Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου.

 Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση:



















































Φωτορεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου

ΕΠΣ. Πιερίας