20/1/14

Συλλήψεις, Δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας!

  1. Χθες Κυριακή (19.01.2014) το πρωί στο Διαβατό Ημαθίας, βρέθηκαν νεκροί εντός της οικίας τους, από οικείους τους, δύο ημεδαποί ηλικίας 87 και 87 ετών (γυναίκα και άνδρας). Εντός της οικίας υπήρχε επιτραπέζια εστία υγραερίου (πετρογκαζ), με ένα από τα δύο μάτια ανοιχτό.


  • Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.


2.    Στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας παρέστη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας
Η τελετή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν»

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας παραβρέθηκε σήμερα το πρωί (19.1.2014) στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας, η οποία τελέστηκε στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

Ο κ. Υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, έκανε την εξής δήλωση:

«Καταρχήν, σήμερα η καρδιά μας στρέφεται προς τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και προς τις οικογένειές τους, με την ελπίδα η χώρα, αν θέλετε και η παγκόσμια κοινότητα, να μην θρηνήσει άλλα θύματα.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σας πω ότι επανειλημμένως έχω διατυπώσει την άποψη ότι η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή. Έχω επίσης, όμως, πει ξεκάθαρα ότι πιστεύω ακράδαντα πως η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Η κοινωνική ομόνοια απέναντι στο θέμα αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας». 

 3.   Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακόμα μία περίπτωση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου
Στο πλαίσιο εκτεταμένων ψηφιακών διαδικτυακών ερευνών ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος ημεδαπός στην Έδεσσα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του
Στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461, καθώς και στο e-mail 11012@hellenicpolice.gr, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν τέτοιου είδους παρενοχλήσεις, καθώς και παραβίαση στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού στην Έδεσσα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, συγκεκριμένος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης είχε αποκτήσει επαφή με ανήλικη κοπέλα και με ασελγείς προτάσεις προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά της.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με την εταιρεία του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 39χρονου ημεδαπού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 17.1.2014. στην οικία του στην Έδεσσα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος ήταν ο χρήστης του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας (1) φορητός Η/Υ και ένας (1) σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλεφωνικά στην ειδική γραμμή καταγγελιών 11012,
καθώς και στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
·         Στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

ΕΠΣ. Πιερίας