13/10/12

Σε ένα πραγματικό κτίριο αριστούργημα φιλοξενείτε ένας πολιτιστικός θησαυρός στο Λιτόχωρο!!




Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ», ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1902.

Στο παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια στο Λιτόχωρο θα εκτίθενται πλέον, σε μόνιμη βάση, 125 έργα του Λιτοχωρίτη (εκ μητρός)  Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, εικαστικού καλλιτέχνη διεθνούς φήμης. 
Πρόκειται για έργα που μέχρι πριν από έναν χρόνο φυλάσσονταν στο Παρίσι. 
Η συλλογή πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη είναι δωρεά της κ. Islay Grimes, αδελφής της συζύγου του καλλιτέχνη.
Το αρχοντικό του Γκουντέλια, είναι ένα κτίριο που η κάθε λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. 
Ένα πραγματικό αριστούργημα στην σκιά του Ολύμπου... !! 
Το αρχοντικό του Γκουντέλια που δένει "σαν το σιρόπι" με την αισθητική δομή του Λιτοχώρου!!
Είναι ένα κόσμημα  μέσα κι έξω, καμάρι για τους Λιτοχωρίτες, που φιλοξενεί μόνιμα πλέον στους μοναδικούς εσωτερικούς χώρους του, έναν θησαυρό αμύθητης αξίας ...εκεί όπου τα έργα του Λιτοχωρίτη καλιτέχνη βρήκαν μια ζεστή "φωλιά" να εκτεθούν στον  Πολιτισμό!!




Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στις 7.00 το βράδυ στο αρχοντικό του Γκουντέλια (έτος ανέγερσης 1902). 
Για το κοινό η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 83 927).
Στην εκδήλωση  παρευρέθησαν  άνθρωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης. 
Χορηγοί των εγκαινίων ήταν το ίδρυμα "Διονύση Πασχάλη" καθώς και οι κύριοι Αθανάσιος ΔημητρίουΧρήστος ΑντωνέληςΚώστας Ζαρβιτσάκης και Λεωνίδας Ελευθερίου.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο Δήμαρχος δήμου Δίου - Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου κι αφού πρώτα ευχαρίστησε τους  χορηγούς και όλους τους καλεσμένους στα εγκαίνια, απένειμε αναμνηστικά δώρα στους παρευρισκόμενους ευεργέτες (ή στους εκπροσώπους τους για αυτούς που έλλειπαν) ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους!!!

Δείτε εικόνες από την τελετή των εγκαινίων και του καθιερωμένου αγιασμού!!





































Επιμέλεια: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2
www.dionisos892.gr





ΕΠΣ. Πιερίας