11/9/13

Αγιασμός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης





 
Στον καθιερωμένο αγιασμό σχολείων της πόλης, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης


Ειδικότερα, ο κος Παπαζήσης επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο μάλιστα συμπληρώνει φέτος  100 χρόνια λειτουργίας. Ο Αναπληρωτής Δημάρχου μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ευχόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και επισημαίνοντας πως η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να αντιμετωπισθεί με δημιουργική συνεργασία, ενώ, όπως επισήμανε: «Σε συνεργασία με τον κο Ίτσιο πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον κο Κυραϊλίδη πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου φροντίσαμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία να στηρίξουμε ενεργά την εκπαιδευτική διαδικασία».

Έναρξη εργασιών στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και ολοκλήρωση των τριών Βιοκλιματικών σχολείων

Όπως σημείωσε ο κος Παπαζήσης:«Ο Δήμος Κατερίνης επενδύει στην παιδεία και αυτό αποδεικνύει η έναρξη εργασιών κατασκευής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στη Γανόχωρα, που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία και θα συμβάλει στην κοινωνική τους ένταξη. Παράλληλα, η ολοκλήρωση κατασκευής των τριών Βιοκλιματικών Σχολείων θα αναβαθμίσει την σχολική κτιριακή υποδομή, στο Δήμο Κατερίνης και θα δώσει λύση σε χρόνια στεγαστικά προβλήματα».

Τις ευχαριστίες του προς τον  Δήμο Κατερίνης και προσωπικά προς τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη εξέφρασε στην ομιλία του προς τους γονείς και τους μαθητές, ο Διευθυντής του Σχολείου Νικόλαος Ναχόπουλος σημειώνοντας ότι: «ο Δήμος στηρίζει πάντα την εκπαιδευτική διαδικασία και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».

Αγιασμός στο 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο Κατερίνης

Στον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου παρέστη ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά και να συνεχίσει το σχολείο σας την πρόοδο και τις μεγάλες πανελλαδικές πρωτιές και επιτυχίες. Με εντολή του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου καταστούν αναγκαίες».


Στον αγιασμό παρέστη και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, ο οποίος τόνισε: «Με τις ευλογίες και της εκκλησίας, καλή σχολική χρονιά. Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας διέρχεται βαθύτατη κρίση. Όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική. Η πολιτεία ωστόσο στρέφει το ενδιαφέρον της στην εκπαίδευση. Σε τοπικό επίπεδο όλα τα σχολεία έχουν τα βιβλία, έχουν το εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν τα σχολικά κτίρια. Φιλοδοξούμε από σήμερα κιόλας να μην χάσουμε ούτε μία ώρα μάθημα. Η χώρα επενδύει στη νέα γενιά. Χρειαζόμαστε νέους μορφωμένους, με προσόντα, για να βγάλουν τη χώρα από αυτή την περιπέτεια».

Τέλος σύντομο χαιρετισμό απήυθυνε, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καλή λειτουργική και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη δύναμη, υγεία, χαρά. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να εκπληρωθούν όλα τα όνειρά σας και οι προσδοκίες σας. Να είστε βέβαιοι ότι η περιφερειακή αρχή και ο Περιφερειάρχης ο κος Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πάντα δίπλα μας».

Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι εκπροσώπησαν τον Δήμο Κατερίνης στην έναρξη λειτουργίας όλων των σχολικών συγκροτημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο Δήμος Κατερίνης προέβη σε μια σειρά εργασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Τα συνεργεία έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας. Σε όλα τα σχολικά κτίρια πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επισκευές στα ηλεκτρολογικά, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάσεις πλακιδίων, συντήρηση αύλειων χώρων, επισκευές υδρορροών κ.ο.κ.







 

ΕΠΣ. Πιερίας