14/1/13

«Το πρόσωπο της Χρονιάς» στην Πιερία για το 2012 ο Διονύσης Πασχάλης του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Διονύσης Πασχάλης" για το φιλανθρωπικό έργο προσφοράς στον συνάνθρωπο!!



Στα Πρόσωπα της Χρονιάς για το 2012 στην Πιερία, ένα Πρόσωπο από τα πιο φωτεινότερα που  γνωρίσαμε μέσα στο 2012.
"Πρόσωπο της Χρονιάς" στην Πιερία ο Διονύσης Πασχάλης, ως Ευεργέτης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πιερία και συγκεκριμένα στην Καρίτσα, παιδί αγροτικής οικογένειας!! 
Ο ίδιος έζησε  όταν ήταν παιδί την φτώχεια και την στέρηση.
Όνειρό του ήταν όταν μεγαλώσει να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη!!!
Το έκανε πράξη!!!
Το όνειρό του πήρε σάρκα και οστά και υλοποιείται καθημερινά παραμένοντας ο ίδιος δίπλα στον συνάνθρωπο ταπεινά, αφουγκραζόμενος τα προβλήματά τους και δίνοντας χέρι βοηθείας στις ανάγκες τους ή και λύσεις εκεί όπου είναι εφικτό!!!! 

Αθόρυβα ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Διονύσης Πασχάλης" ο ευεργέτης Διονύσης Πασχάλης, αλλά και η ομάδα των συνεργατών του, δεν σταματάνε στην αναζήτηση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που τους οδηγούν στη απόγνωση.

Οικογένειες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, είτε από οικονομικά προβλήματα, είτε από προβλήματα υγείας. 

Ανθρώπους που νοιώθουν μόνοι και αβοήθητοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βιώνουν έντονα το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας μας, που αδιαφορεί για το πρόβλημα της διπλανής πόρτας!!!

Ο Διονύσης Πασχάλης με το Κοινωφελές Ίδρυμα στηρίζει με πολύ ευαισθησία και αγάπη οικονομικά τους συνανθρώπους μας, απαλαίνοντας τον ψυχικό τους τρόμο.

Το χέρι βοήθειας που τους προσφέρει είναι "Σωτήρια Λέμβος" για την ζωή τους!!!

Δίκαια λοιπόν αποσπά τον τίτλο για το 2012 ο Ευεργέτη μας "Διονύσης Πασχάλης", ως Πρόσωπο της Χρονιάς και να περάσει ως παράδειγμα προς μίμηση στην Κοινωνία μας.

Ιδιαίτερα σε κάποιους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά, αφού και έχουν και κατέχουν, αλλά δεν ανακάλυψαν ακόμη την ευλογία και το Μεγαλείο της προσφοράς.

Και μιλώ για κάποιους που ενώ μπορούν να απλώσουν το φιλανθρωπικό τους χέρι βοήθειας,   το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να αυξήσουν τον πλούτο τους κλείνοντας μάτια και αυτιά στις κραυγές απόγνωσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων!!!
Αυτός ο τόπος έχει εν τέλει ανάγκη από  ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ για να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που υποφέρουν να ξεπεράσουν τον Σκόπελο.

Για να κερδίσουν το χαμένο τους χαμόγελο. 
Εάν χαθεί το χαμόγελο, χάνεται ο πολιτισμός!!
Εάν χαθεί η ελπίδα, χάνεται ο ήλιος από την ημέρα!!!

Έχει ανάγκη από ανθρώπους που δίνουν ελπίδα στο σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας μας, περνώντας φωτεινά μηνύματα ελπίδας.

Έχει ανάγκη ο τόπος μας σε περιόδους κρίσης από Ευεργέτες, από Ανθρώπους που δείχνουν το Ανθρώπινο Πρόσωπο σε μια κοινωνία που περισσεύουν τα προσωπικά συμφέροντα και και η Εγωϊστική στάση ζωής!!!

Έχουμε ανάγκη από Καλούς Ανθρώπους και από το φιλανθρωπικό τους έργο!!!

Πάντα σε δύσκολους καιρούς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν Ευεργέτες που φαντάζουν σαν "Φάρος στην Ομίχλη" στην ζωή μας!!!

Από τότε που γνωρίσαμε τον Διονύση Πασχάλη νοιώσαμε καλύτερα στον τόπο μας!!

Καμαρώσαμε γιατί είναι από τον Τόπο μας και προσφέρει καλοσύνη και φιλανθρωπία μέσα από το Κοινωφελές Ίδρυμα που είναι και πρόεδρος.

Δραστηριότητες του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Διονύσης Πασχάλης" το 2012.

Πρόσφερε την δυνατότητα σε εκατοντάδες γυναίκες του Δήμου Δίου-Ολύμπου και όχι μόνο, παρέχοντας κουπόνι για δωρεάν ιατρικό έλεγχο Μαστού (μαστογραφία).

Τα αποτελέσματα από τις μαστογραφίες βγήκαν και να πούμε ότι βρέθηκαν 18 γυναίκες θετικές σε καρκίνο μαστού μετά τις δωρεάν εξετάσεις μαστού και θα κάνουν έγκαιρα την θεραπεία τους για να θεραπευτούν.

Έβαλε πετρέλαιο και ζεσταίνει τόσα σχολεία στην Πιερία μας.

Είδα με τα μάτια μου έναν άντρα και μια γυναίκα, νέοι, άνεργοι και οι δύο, που θέλουν να κάνουν το μωρό τους σοβαρή εγχείρηση για να γίνει καλά και τα λεφτά είναι πολλά κι εκείνοι δεν τα έχουν, να τα βάζει ο Διονύσης Πασχάλης.

Και άλλη ιστορία με ένα παιδί, που θα κάνει μεταμόσχευση με την υποστήριξη του Ιδρύματος. Ας γίνει με το καλό και θα πούμε μετά λεπτομέρειες!!

Και πολλές άλλες καθημερινές φιλανθρωπίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αθόρυβα και ασταμάτητα!!!

Δραστηριότητες που κάνουν να ελπίζει κάθε φτωχός και πονεμένος έστω και λίγο!!!!!

Επάξια δίνεται ο τίτλος "Πρόσωπο της Χρονιάς" στον ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ!!!!


Επιμέλεια: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2


ΕΠΣ. Πιερίας