22/11/12

Μας Πήρε το Μαύρο το Ποτάμι στο Ξερολάκι!!! Δείτε εικόνες!


Διακόπηκε η συγκοινωνία στον επαρχιακό δρόμο Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών, με αποκορύφωμα την καταρακτώδης βροχή της Τρίτης 20/11, που είχε σαν αποτέλεσμα να κατεβάσει το ρέμα στο Ξερολάκι μεγάλο όγκο νερού (χείμαρο) και να κοπεί η ασφαλτόστρωση στον δρόμο  από τα ορμητικά θολά νερά του χειμάρου.
Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων της δημοτικής ενότητας του Δήμου Δίου, Κονταριώτισσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς επικοινωνούσαν οδικώς από τον αγροτικό δρόμο του Αγίου Σπυρίδωνα,  ενώ να πούμε πως γνωρίζουν από πολλά χρόνια το πρόβλημα (έχει γίνει σαν της Άρτας το γιοφύρι.... που ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν), έχουν ακούσει άπειρες  υποσχέσεις για χτίσιμο γέφυρας από τους άρχοντες που διοικούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση και μείναν μόνο στα ράφια των υποσχέσεων.
Δικαίως λοιπόν διαμαρτύρονται οι κάτοικοι..κυρίως της Κονταριώτισσας,  βιώνοντας κάθε φορά την ίδια τραγική κατάσταση και με φόβο μάλιστα να κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες!!
Και αντί να περιμένουν και να χαίρονται με την βροχή του Νοέμβρη, την προσμένουν σαν κατάρα!!!


Ένα έργο που έμεινε μόνο στις μελέτες και ούτε από υποψία δεν μπορούμε να πούμε ..."Καλομελέτα κι Έρχεται"..
Το ευχάριστο είναι ότι ετοιμάζεται έργο αντιπλημμυρικό με την κατασκευή γέφυρας, στην Ε.Ο. Νέας Εφέσσου Καρίτσας, λίγο πριν την Καρίτσα που  θα εξυπηρετεί  την συγκοινωνία χωρίς προβλήματα σε ανάλογες ή και χειρότερες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Το  έργο γίνεται από την αντιπεριφέρεια, και το οποίο ακόμα δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί...το πρόλαβαν όμως οι συνηθισμένες καταιγίδες του Νοέμβρη!!
Φυσικό είναι να περιμένουμε αυτήν την τραγελαφική κατάσταση, σαν προγραμματισμένο ραντεβού....σαν επακόλουθο της καταιγίδας!!

Και έτσι  κάθε φορά που έχει έντονη βροχόπτωση αυτός ο τόπος, φέρνει και τους χειμάρους μαζί της όπως φέρνει η άνοιξη τα χελιδόνια....!!!
Και επειδή από την φύση μας και λόγω της γεωγραφικής μας θέσης (απόγονοι των 12 Θεών του Ολύμπου) είμαστε αισιόδοξοι, σκεφτόμαστε  να  εκμεταλλευτούμε τον ορμητικό χείμαρο...βλέποντας την θετική πλευρά της κατάστασης και να κάνουμε σέρφινγκ..

(Δείτε εικόνες απείρου κάλους)











Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2

ΕΠΣ. Πιερίας