5/6/13

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Οργανώνει 8ημερη εκδρομή στην Καππαδοκία


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί
Από 23 έως 30 Αυγούστου 2013
Για περισσότερες πληροφορίες
και δηλώσεις συμμετοχής                                                                                              
έως 20 Ιουνίου 2013                                                 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
ή στο  τηλέφωνο του Συλλόγου
23510 28674 ή στα γραφεία στο Πνευματικό Κέντρο Μικρασιατών Πιερίας καθημερινά το πρωί 9-12 εκτός Σαββάτου και Κυριακής

Από το γραφείο τύπου του Συλλόγου



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
23/08/2013 ΕΩΣ 30/08/2013
  1η μέρα --- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  23/08/13 --- Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη
      Συγκέντρωση στα γραφεία της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας-Θράκης (τέρμα λεωφορείων Βούλγαρη) στις 21.00 και αναχώρηση.  

  2η μέρα --- ΣΑΒΒΑΤΟ 24/0813 ---- Σύνορα Κήπων-Προύσσα  
      Περνάμε τα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων  και μέσω Κεσσάνης, Μαδύτου, διέλευση των στενών του Ελλησπόντου. Φτάνουμε στην Καλλίπολη, διάπλους του στενού των Δαρδανελίων.
Περνώντας την Λάμψακο, Πηγές, Αρτάκη, Πάνορμο φτάνουμε στην Προύσα. Θα γνωρίσουμε  την  καταπράσινη Προύσα, στους πρόποδες του Ολύμπου της Βιθυνίας  , την πρώτη οθωμανική πρωτεύουσα. Μαυσωλεία τεμένη, ιεροδιδασκαλεία παλιά γραφικά σπίτια σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του Ολύμπου, το μνημείο του Καραγκιόζη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

  3η μέρα --- ΚΥΡΙΑΚΗ 25/08/13 --- Προύσα-Ικόνιο 
     Μετά το πρόγευμα αφήνουμε την Προύσσα  , κατευθυνόμενοι προς το Ικόνιο
Η πολιτεία της στέπας, μια πόλη με πανάρχαια καταγωγή, πρωτεύουσα του σελτζουκικού Σουλτανάτου του Ρουμ και ιερή πόλη του Σουφισμού, του ονομαστού  τάγματος των περιδινούμενων δερβίσηδων. Στην γειτονική Σύλλη ανάμεσα στις πλαγιές του Αγίου Ιωάννη  του Θεολόγου και του   Αγίου Φιλίππου, θα θαυμάσουμε τον Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, της Αγίας Ελένης και τα   παλιά ελληνικά σπίτια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα – ΔΕΥΤΕΡΑ  26/08/13 --- Ικόνιο-Προκόπι 
      Μετά το πρόγευμα, περιήγηση στην πόλη του Ικονίου επίσκεψη στον Τεκέ-Μοναστήρι του Μεβλάνα, του ιδρυτή  του τάγματος, των Περιδινούμενων Δερβίσηδων. Θα δούμε την μεγάλη αίθουσα με τα κενοτάφια τα κελιά και ένα μικρό εθνογραφικό μουσείο. Ακολουθώντας μία διαδρομή μέσω Ακσαράυ της αρχαίας Αρχελαιδας σαν σύγχρονο καραβάνι και εμείς φτάνουμε στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ.
       Η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα στο λεκανοπέδιο ανάμεσα στον Αργαίο και το Χασάν Ντάγ, όπου η διάβρωση η βροχή και ο αέρας θεϊκοί γλύπτες λάξεψαν ένα τοπίο σεληνιακό. 
Κώνοι, πύργοι, πυραμίδες, στενά φαράγγια και βυζαντινοί θησαυροί σε αυτόν τον τόπο πέρασμα  πολιτισμών και λαών, πατρίδα Μαρτύρων,  Αγίων και Αναχωρητών. 
   Φτάνουμε στο Προκόπι, την πόλη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. 
   Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η μέρα- 6η μέρα ---ΤΡΙΤΗ 27/08/13 και ΤΕΤΑΡΤΗ και 28/0813 --- ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 
     Θα δούμε το Κόραμα,το ονομαστό φαράγγι των λαξευμένων μέσα στο βράχο εκκλησιών μία μεγάλη μοναστική πολιτεία. Η εκκλησία του φιδιού, του Μήλου, της Αγίας Βαρβάρας, των Σανδάλων, η Σκοτεινή, των Στεφάνων αποτελούν τόπους λατρείας και  μνημεία τέχνης άλλων εποχών. Το Ορτάχισαρ και το Ούτσχισαρ, πελώρια υψώματα από πωρόλιθο με τα λαξευμένα στο βράχο σπίτια, θυμίζουν πρωτόγονες πολυκατοικίες .Η εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά, του πασίγνωστου Καππαδόκη αυτοκράτορα , βρίσκεται  στο Τσαβουσίν. Η Άβανος, χτισμένη στις όχθες του Άλυ ποταμού ενός από τους σημαντικότερους προβυζαντινούς οικισμούς. Η Νεάπολη και η Κόρα, η υπόγεια πόλη του Καιμακλί, που ανοίχτηκε ανάμεσα στον 6ο και 10ο αιώνα μ.Χ. με τους 8 ορόφους γύρω από έναν κεντρικό αγωγό εξαερισμού, μας βοηθάει να καταλάβουμε πώς οι κάτοικοι αυτής της περιοχής που είναι σταυροδρόμι βορρά νότου, σώζονταν από τους κατακτητές μέσα στους αιώνες της ιστορίας τους. Η Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στην Μαλακοπή .Η αρχοντική  Σινασσός με τα νεοκλασικά των πλουσίων Ελλήνων, η Καρβάλη, με τα ελληνικά σπίτια, το Παρθεναγωγείο που σήμερα λειτουργεί σαν ξενοδοχείο και τον Ναό του Αγίου Γρηγορίου, σήμερα τέμενος . Το φαράγγι της Σόανδου, με τις εκκλησιές του. 
Η κοιλάδα των Σπαθιών, με τους ιδιαίτερους σχηματισμούς. Η Καισάρεια η πόλη του Μεγάλου Βασιλείου και του Αγίου Ευσεβίου στη σκιά του Αργαίου. Το Προκόπι, με την  παλιά ελληνική συνοικία τα υπόσκαφα σπίτια, το σπίτι του Αγά  όπου σώζεται ο στάβλος που ζούσε ο Άγιος και τα παλιά ελληνικά αρχοντικά . 
Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα – ΠΕΜΠΤΗ 29/08/13 --- Προκόπι-Μπολού
   Μετά το πρόγευμα, λίγος ελεύθερος χρόνος πριν αρχίσουμε το ταξίδι της επιστροφής μας.
Περνώντας περιφερειακά την πρωτεύουσα της σύγχρονης Τουρκίας Άγκυρα, κατευθυνόμαστε προς τα βουνά που περικλείουν τα υψίπεδα της Ανατολίας  φτάνουμε στο Μπολού, το βυζαντινό Βιθύνιο.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η μέρα – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/08/13 --- Μπολού-Θεσσαλονίκη
   Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής. Περνάμε περιφερειακά την Νικομήδεια, τον Χάρακα και φτάνουμε στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Καταλήγουμε στον Βόσπορο, το θαλάσσιο πέρασμα που χωρίζει δύο ηπείρους και ενώνει δύο θάλασσες, η διηπειρωτική κρεμαστή γέφυρα μας βοηθάει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να χαρούμε κάποιες εικόνες της  Βασιλίδας, πριν συνεχίσουμε μέσω Ραιδεστού για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων. Μετά τις διαδικασίες των συνόρων συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Θεσσαλονίκη όπου φτάνουμε το βράδυ. 

ΠΑΡΟΧΕΣ-
Μετακίνηση με τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα.ü
6  διανυκτερεύσεις στην ΤΟΥΡΚΙΑ, σε ξενοδοχεία 4* και 5 *.ü
Πρωινό μπουφέ, (σύνολο 6).ü
Δείπνο μπουφέ, ( σύνολο 6).ü
Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.ü
Εισιτήρια φέρρυ-μπόουτ στα στενά του Ελλησπόντου. ü
Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.ü
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και προσωπικού ατυχήματος.ü
 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους,ü μουσεία, θεάματα και ότι δεν αναφέρεται στο παρόν πρόγραμμα ως παροχή. 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  395,00 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
              μονόκλινο δωμάτιο επιβάρυνση κατ΄ άτομο 145,00 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ  
Στα γραφείο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας  καθημερινά το πρωί 9-12, στα μέλη του
Διοικητικού Συμβουλίου η αφήστε το μήνυμα σας στον τηλεφωνητή  23510.28674 ή στο e-mail :  m-asia@otenet.gr  για να επικοινωνήσουμε.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
•Γiα το ταξίδι στη Τουρκία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. 
•Kατά την εγγραφή σας πρέπει να προσκομίσετε την ανάλογη φωτοτυπία (διαβατηρίου ή ταυτότητας) και προκαταβολή 200,00 ευρώ.
•Καθημερινά στο λεωφορείο θα γίνονται αλλαγές θέσεων.
•Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα, να τροποποιήσει το πρόγραμμα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες  και τις ανάγκες της εκδρομής.

ΕΠΣ. Πιερίας