11/7/13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κύριοι Βουλευτές,
Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας  καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων των ΟΤΑ και τα σχέδια κατάργησης Νομικών Προσώπων.
Δυστυχώς, οι φόβοι που έχουμε κατά καιρούς εκφράσει ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των Δήμων της Πιερίας, για κατάργηση Νομικών Προσώπων και απολύσεις εργαζομένων στους δήμους επαληθεύονται. Με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, ανθρώπων που παράγουν ουσιαστικό έργο και παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, το ποτήρι πλέον ξεχείλισε.
Είναι πρωτοφανής η στοχοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήδη έχει υποστεί σοβαρή μείωση προσωπικού λόγω του συνδυασμού συνταξιοδοτήσεως – παγώματος προσλήψεων, καθώς και της μείωσης των επιχορηγήσεων, με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του πολίτη, μεταβάλλοντας την ανθρωποκεντρική κοινωνική Πολιτική σε Μνημονιακό αριθμητικό άθροισμα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας ζητά με την παρούσα επιστολή να εξαντλήσετε όλες  τις δυνατότητες να μην περάσουν τα μέτρα διαθεσιμότητας - απόλυσης και να συμπαρασταθείτε σήμερα στο δίκαιο αγώνα των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων και αύριο σε όποιο εργαζόμενο θα θιγεί.
Σας καλούμε έστω και τώρα  να συμβάλετε στην αναθεώρηση της πολιτική της κυβέρνησης, πάνω στις άδικες απολύσεις - διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων. Οι αποφάσεις  της Κυβέρνησης  για απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, κ.ο.κ., ανθρώπων αναγκαίων στην ισορροπία της καθημερινότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μας βρίσκουν  σύμφωνους, ακόμα και ως καταναλωτές, καθώς οι απολυόμενοι αυτοί σίγουρα δεν θα «αυξήσουν την παραγωγικότητα» όπως διατυμπανίζεται από τα κόμματα της κυβέρνησης, αλλά θα αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων της φτώχειας.
Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά ότι κάθε  αυθαίρετο, οριζόντιο μέτρο που διαλύει τις υπηρεσίες των Δήμων και δημιουργεί συνθήκες πλήρους αποσάθρωσης και εργασιακής ανασφάλειας θα μας βρει με τρόπο αποφασιστικό απέναντι.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Κομπατσιάρης

ΕΠΣ. Πιερίας