11/7/13

Λοβέρδος-Αηδόνης: « Όχι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο


Την απόφασή της να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι το «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, επί της αρχής, θα το πουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, θα ψηφίσουν όμως επιμέρους ρυθμίσεις.   

«Με το φορολογικό νομοσχέδιο που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του πολυνομοσχεδίου, χάνεται για μια ακόμη φορά η ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα ένα απλό, δίκαιο, αναλογικό, σταθερό με ορίζοντα δεκαετίας φορολογικό σύστημα, το οποίο θα συνέβαλε στην ανάπτυξη, δηλαδή στην υπέρβαση της ύφεσης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, και που θα επιμέριζε τα φορολογικά βάρη με δίκαιο τρόπο στους πολίτες. Κι ακόμη, το ασφαλές φορολογικό περιβάλλον που θα δημιουργούσε τη βάση για την έκλυση επενδύσεων, για μια ακόμη φορά παραπέμπεται στο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.   

«Κι ακόμη, στα σημαντικά ζητήματα της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας και των σχεδιαζόμενων απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση επί ένα χρόνο δεν πρόεβη σε καμιά αξιολόγηση των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα και σε καμία αξιολόγηση του προσωπικού, ως όφειλε να κάνει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της.

 Την απραξία της αυτή, που επανειλημένα υπογραμμίζαμε με τις παρεμβάσεις μας στην Βουλή, η κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να την καλύψει με τυφλές και αυθαίρετες αποφάσεις, που ασφαλώς μας βρίσκουν αντίθετους», επισημαίνει.   

«Για τους λόγους αυτούς, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα συνεπής στην άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης και με συναίσθηση της ευθύνης της έναντι της ελληνικής κοινωνίας, θα καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. 

Ό,τι δεν έγινε επί ένα ολόκληρο χρόνο, δεν θα γίνει με τυφλά χτυπήματα στο ψαχνό, ούτε με φορολογικές παρεμβάσεις ετήσιας χρονικής εμβέλειας, άδικες και αναποτελεσματικές. Ευνόητο είναι ότι θα ψηφίσουμε επιμέρους ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε άρθρα του νομοσχεδιου και οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση, όπως είναι λ.χ. η επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων προσφυγών υπαλλήλων ορισμένου χρόνου», καταλήγει η ανακοίνωση. 

το ΠΟΝΤΙΚΙ

ΕΠΣ. Πιερίας