16/9/13

Τεράστια Επιτυχία στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης στη Βροντού και στο Δίον.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Διεθνές φεστιβάλ παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στη Βροντού και στο Δίον. 
Στο φεστιβάλ πήραν μέρος δέκα χώρες, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Σερβία, Καναδάς, Τουρκία, Λιθουανία, Λετονία, Ουκρανία, και Ελλάδα. 350 χορευτές περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες, σε μια πανδαισία χρωμάτων όλων των χωρών, σκορπώντας ενθουσιασμό και κέφι .
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του Πολιτιστικού Κέντρου στη Βροντού ενώ στο Δίον αφού ξεκίνησαν από το αρχαιολογικό πάρκο κατέληξε στο Δημοτικό Σχολείο. 
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους χορευτές των Χωρών  οι οποίοι παρουσίασαν στοιχεία του πολιτισμού  και της κουλτούρας τους.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τοπική  Κοινότητα Βροντούς την Τοπική Κοινότητα  Δίου, τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Βροντούς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δίου, και τον Σύλλογο φιλοπτώχων γυναικών Βροντούς.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους o Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος  Φαρμάκης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Τσιμήτρη και  Σοφία Ζουρζούρα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Τσιμήτρης, οι Ιερείς, πατέρας Σάββας Σαμσόνογλου και πατέρας Δημήτριος Κουτσημάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημόπουλος Κων/νος, Λάππας Νικόλαος, Λαμπονίκος  Νικόλαος, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Δίου  Αγαθαγγελλίδης Κυριάκος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βροντούς  Νταλαμπέκος Χρήστος , ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κον/σας Χότζιας Κων/νος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ν. Εφέσου Κατιρζής Δημήτριος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ζησιάδου Ελένη, Μπάμπης Κουτσημάνης, ο Τοπικός Σύμβουλος και Διε/ντής του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς Κορινιώτης Δημήτριος, ο Διε/ντής του Δημοτικού σχολείου Δίου Μπόζογλου Δημήτριος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δίου Μπατζικώστας Διονύσιος, ο πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου Βροντούς Γάκης Ιωάννης, ο έφορος χορευτικού τμήματος των Πιερίδων Μουσών Παναγιώτης Σάββας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κον/σας «Πίερες» Ευαγγελία Γκριμούλα, η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Δίου Αλίκη Φλογέρα,  εκπρόσωπος του Βουλευτή Κουκοδήμου Κων/νου.

Να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς : Τασιώνας travel, Σπανόπουλος travel, Φυσικό Μεταλλικό νερό « Διός» ΑΕ. Μεντεκίδη,  ΣΠΕΚΟ Βροντούς, αρτοσκευάσματα Νίκος Βασίλειος, Κουτσής Βασίλειος , Σπανός Νικόλαος, Καραϊσκος Χάρης, Μπατζικώστας Ιωάννης, το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης.
 Τέλος να ευχαριστήσουμε Ιδιαίτερα  τους χορηγούς επικοινωνίας, Ράδιο Διόνυσος 89,2 και Ράδιο Μάνος καθώς και το γραφείο διοργάνωση εκδηλώσεων καθώς και τους εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχία του 1ου Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης..









ΕΠΣ. Πιερίας