6/9/13

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Κάλεσμα για συμμετοχή επιχειρηματιών στην 11η έκθεση αγροτικών προϊόντων στην Καρίτσα

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΩΣ ΕΚΘΕΤΕΣ, ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΙ Ή ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ


Ο δήμος Δίου-Ολύμπου απευθύνει κάλεσμα σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Πιερίας, ακόμη και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκτός νομού, προκειμένου να συμμετάσχουν ως εκθέτες στην 11η έκθεση αγροτικών προϊόντων και αγροτικής τεχνολογίας στο δημοτικό στάδιο της Καρίτσας Δ.Δίου-Ολύμπου, το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013.
Συγκεκριμένα, ευκαιρίες συμμετοχής στην έκθεση έχουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων, πάσης φύσεως τουριστικές και αγροτουριστικές επιχειρήσεις, αγροτικοί, πολιτιστικοί, κοινωφελείς και τουριστικοί φορείς - οργανισμοί, εταιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι, κοινωφελή ιδρύματα, εθελοντικά σχήματα, αθλητικοί, περιβαλλοντικοί και ορειβατικοί φορείς και σύλλογοι, καθώς και πολίτες μεμονωμένα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο Δίου-Ολύμπου στα τηλέφωνα 2352 350 152 και 2351 351 000, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κωτούλη, στο τηλέφωνο 6948 40 35 87 ή και με τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κιάφα, στο τηλέφωνο 697 66 16 151. Σ’ αυτή τους την επικοινωνία με τον δήμο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία τους καθώς επίσης και το αν θέλουν να καταχωρηθούν ως εκθέτες, ως χορηγοί ή και ως διαφημιζόμενοι.
Η ΕΚΘΕΣΗ
 

Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Δίου Ολύμπου και συγκεκριμένα η δημοτική Ενότητα Δίου, είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή με κύρια παραγωγή τον καπνό. Με την ολοκλήρωση της συγκομιδής του καπνού, κάθε Σεπτέμβρη, από παλαιότερα γιόρταζαν αυτό το γεγονός που έφερε την επωνυμία «Κριτσμάς».
Όμως, η μεγάλη ποικιλία των αγροτικών προϊόντων που παράγει η πιερική γη, οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις και οι απαιτήσεις των καιρών, άνοιξαν το δρόμο ώστε ο δήμος να δώσει έναν νέο χαρακτήρα στη μικρή αυτή γιορτή, μετατρέποντάς την σε μια πρωτοποριακή και αναγνωρισμένη αγροτική έκθεση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά όχι μόνο.
Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, την ποιοτική – βιολογική γεωργία, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων, τις εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο, το καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και την προβολή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, δημιουργήθηκε μια νέα πραγματικότητα σήμερα.
 Έτσι η έκθεση αποτελεί πλέον θεσμό και δίνει νέες δυνατότητες και προοπτική στην αγροτική οικονομία της περιοχής, αλλά όχι μόνο.

ΕΠΣ. Πιερίας