18/9/13

Κεντρική ομιλία προέδρου ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πιερίας Λαζάρου Φυρινιδη στην απεργία της 18/19 Σεπτεμβρίου 2013

Συναδέλφισσες - φοι

Κάθε μέρα που περνά οι πολιτικοί μας, άξιοι υπηρέτες της Τρόικας στην Ελλάδα, διαλύουν ολοένα πιο συστηματικά την κοινωνία και στέλνουν τους Έλληνες στα στρατόπεδα εργαζόμενων των χωρών της βοριάς Ευρώπης, στέλνουν με τα μέτρα που παίρνουν την νέα γενιά, τα παιδιά μας, να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Για όλα αυτά τα μέτρα διάλυσης επικαλούνται την σωτηρία της πατρίδας, αλλά το μόνο που τους καίει είναι η σωτηρία των τραπεζών και η δική τους προσωπική σωτηρία.
Ξεκίνησαν με την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και συνέχισαν με τις μαζικές απολύσεις και την ικανοποίηση κάθε αιτήματος του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτή η παρέα που μας κυβερνά, παίζει παιχνίδια στις πλάτες μας. Έχουν στρώσει τσόχα και ρίχνουν ζάρια ? Σήμερα η ζαριά στέλνει τους δημόσιος υπαλλήλους να πληρώσουν το μάρμαρο της προσωπικής διάσωσης των φαύλων πολιτικών και των παραλήδων αυτού του τόπου. Όπως οι ύαινες στη ζούγκλα διψούν για αίμα, έτσι και οι πολιτικοί που μας κυβερνούν διψούν για απολύσεις ?
Ξεκίνησαν με τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, την οποία ο κομματικός γυρολόγος Σιμος Κεδικογλου, παλαιός της τρόφιμος, βγήκε να συκοφαντήσει με τον πλέον χυδαίο τρόπο. Ποιος άλλος ασκούσε διοίκηση στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τους πολιτικούς; Κανένας. Συνέχισαν με τους προσυνταξιοδοτικη διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου , με τους σχολικούς φύλακες , την δημοτική αστυνομία, τους εκπαιδευτικούς.
 Αύριο ακολουθει η σειρά μας .
Αύριο θα είναι και το δικό μας όνομα στη λίστα των κουκουλοφόρων καταδοτών που παριστάνουν τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης.
Μας περισσεύουν λένε τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη.
Θα τα κλίσουν όλα. Θα τα διπλοπληροσουμε όλα, αφού για τις ίδιες υπηρεσίες, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε τους ληστρικούς φόρους του Στουρναρα και θα πληρώνουμε και στους ιδιώτες !

Συναδέλφισσες - φοι

Για να πετυχουν το σκοπό τους αυτά τα ανθρωπάκια που κανονίζουν τις τύχες μας, με συστηματικό τρόπο μας έχουν βάλει να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Οι άνεργοι θέλουν να απολυθούν οι εργαζόμενοι για να μην νιώθουν μοναξιά.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί θεωρούν ότι είναι προνομιούχοι.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί θεωρούν ότι αυτοί με τους φόρους τους  συντηρούν.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δημοσίου δικαίου, θέλουν η ελπίζουν, να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ιδιωτικού δίκαιου αόριστου χρόνου, για να βγουν οι ίδιοι από το κάδρο της απόλυσης.
Όσοι δεν εργάζονται στο δημόσιο τομέα θεωρούν ότι πρέπει να απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι του γιατί είναι διεφθαρμένοι.
Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κατηγορούν τους ελευθέρους επαγγελματίες ότι φοροκλεπτουν, όταν οι ίδιοι πληρώνουν αγόγγυστα τους ληστρικούς φόρους του Στουρναρα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν ότι είναι εκείνη που συντηρούν την αγορά και την κατανάλωση στον ιδιωτικό τομέα, αφού είναι οι μόνοι που έχουν έστω ένα ελάχιστο εισόδημα το οποίο ακόμη μπορούν να καταναλώσουν.
Συναδέλφισσες  – φοι

Ας το καταλάβουμε όλοι μας πολύ καλά ότι η οικονομία είναι ένας αλληλοεξαρτώμενος κύκλος ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ανθρωποφαγία και των κοινωνικό αυτοματισμό.

Φίλες και φίλοι

Εδώ και λίγες μέρες αφού είδαν τις αντιδράσεις της κοινωνίας και των εργαζόμενων, άρχισαν την προσπάθεια διάσπασης του αγωνιστικού μετώπου. Κλίνουν το μάτι στον καθένα μας χώρια και σε όλους μαζί!
Ποσοστό λένε των Δημοτικών Αστυνόμων θα απορροφηθούν από την ΕΛ.ΛΑΣ
Ποσοστό λένε τον σχολικών φυλάκων θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες.
Οι νοσηλευτές λένε των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ θα καταταγούν στα νοσοκομεία.
                         ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Σαλαμοποιουν τις απολύσεις για να τις καταπιούμε αμάσητες !
Δεν θα μήνη τίποτα όρθιο ! 9000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα , το Δεκέμβριο άλλες 12000 ενώ 15000 συνάδελφοι οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το δημόσιο τομέα

Άλλη μια φορά εκμαυλίζουν τις συνειδήσεις μας, όπως έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια με τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.
Ο Υπουργός απολύσεων Κυριάκος Μητσοτάκης, άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης, φωτογραφίζει τους επομένους απολυμένους και μιλαει για σκληρό ΑΣΕΠ.
Αυτός και οι άλλοι του σιναφιού του δεν είναι εκείνοι που έβγαζαν σπυράκια με το νόμο πεπονη που των καταστρατηγούσαν αποφεύγοντας την κήρυξη γραπτών διαγωνισμών για να μπορούν να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων για εργασία;


Συναδελφισσες-οι

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας είναι φαύλοι και εκμαυλιστές.

Αποτελούν την πεμπτουσία της υποκρισίας.

Ενώ παρακαλούν για να ζεστάνουν την καρέκλα ενός υπουργείου, όταν τρώνε πόρτα , γίνονται αριστεροί επαναστάτες και εργατοπροστατες ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι!

Ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τους εργαζόμενους, τσακώνονται ποιος θα εξασφάλιση πρώτη θέση στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο !

Έχουν καταλιστεψη τα αποθεματικα των ταμειων, πετσοκοψαν τους μισθους, τη συνταξη, και την ιατροφαρτμακευτικη περιθαλψη.

Μας οδηγουν στη μαζικη φτωχοποιηση.

Μας θελουν πειθηνιους, άβουλους, πρόβατα που θα τα σφάξουν χωρίς αντίδραση.

Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, όσοι μείναμε πίσω στην εργασία, οι διωκόμενοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.

Τώρα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας της δυνάμεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα γιατί θα είναι καταστροφή για όλους μας και όχι μόνο για αυτούς που θα απολυθούν η που θα οδηγηθούν σε διαθεσημοτιτα.

Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία.

Στόχος είμαστε όλοι. Θέλουν πολίτες χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε, πριν βάλουν στο γύψο την δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.

Με ενότητα , μαζική συμμετοχή και αγώνα διαρκείας μπορούμε να τους ανατρέψουμε.





Ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας

Φυρινίδης Λάζαρος

ΕΠΣ. Πιερίας