16/9/13

Με υψηλούς στόχους «Οι Σταυραετοί» εγκαινίασαν την περίοδο 2013-2014

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Mηνύματα αισιοδοξίας για συνέχεια της δυναμικής και δημιουργικής του πολιτιστικής παρουσίας στα δρώμενα της Πιερίας, που θα προσφέρει σε όλους ευχάριστες διαδρομές μέσα στην δύσκολη συγκυρία έστειλε η επίσημη πρώτη του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί».
Ειδικότερα η  νέα πολιτιστική χρονιά εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου,  με  τον καθιερωμένο αγιασμό και τις ευλογίες της εκκλησίας. Μέλη και φίλοι του συλλόγου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων τίμησαν με την πολυπληθή παρουσία τους την εκδήλωση. 




Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Παναγιώτης Μπερεδήμας, 

ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, εκπαιδευτικός - εκπρόσωπος των σχολείων (με έδρα την Κρήτη), που συμμετείχαν στα Εν Δίω Ολύμπια, ενώ παρέστησαν επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, η υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Μυράντα Παπά κ..α.

 Έκπληξη η παρουσία στην εκδήλωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχολείων της Κρήτης οι οποίοι συμμετείχαν στη Διεθνή Μαθητική Συνάντηση «ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ ΟΛΥΜΠΙΑ», που με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν στην Πιερία από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κων/νος Μανιουδάκης έκανε σύντομο απολογισμό για την περίοδο που πέρασε,  παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα για τη νέα χρονιά και μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκε σε όλους καλή πολιτιστική χρονιά, με  υγεία, υπομονή, επιμονή και διαρκή προσπάθεια με υψηλούς στόχους. 
Παράλληλα, προανήγγειλε την διεξαγωγή - εντός του 2014 - με μέριμνα του συλλόγου και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, του πρώτου Πανελληνίου Ανταμώματος των απανταχού Κρητών
Εξάλλου, στο πλαίσιο έναρξης της πολιτιστικής περιόδου 2013-2014, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν  τη λειτουργία τους, τα τμήματα όλων των ηλικιών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του συλλόγου, επί της οδού Σβορώνου 36, κάθε Κυριακή. Ειδικότερα:
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ:
-Τμήμα Παιδικό (17:00-18:00), 2.  Τμήμα Αρχαρίων Ενηλίκων (18:00 – 19:00)
-Τμήμα Προχωρημένων Ενηλίκων (19:00 – 20:00)
-Τμήμα παρουσίασης κρητικών χορών (20:00 – 21:00).
Επίσης ο σύλλογος λειτουργεί χορωδία (δωρεάν) κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 έως 21:00.
Οι εγγραφές συνεχίζονται στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Κυριακή κατά τις ώρες 17:00 έως 21:30 & Τετάρτη κατά τις ώρες 18:00 – 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2351024084 και 6977356953 (Πρόεδρος του Συλλόγου).






ΕΠΣ. Πιερίας