10/9/13

Αλματώδης αύξηση εκθετών στην 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας κατά 35%, ελάχιστα τ.μ. απομένουν ελεύθερα για τους ενδιαφερόμενους εκθέτες

Την βεβαιότητα πως η 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι απόλυτα επιτυχημένη εξέφρασαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν στο Επιμελητήριο Πιερίας τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013. Η Έκθεση, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, έχει πλέον αναβαθμιστεί σε περιφερειακή έκθεση σηματοδοτώντας το επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Κεντρικής Μακεδονίας.


5η ΕΒΕΠ- Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ


Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Την αύξηση των εκθετών που συμμετέχουν στην 5η ΕΒΕΠ – Κ. Μακεδονίας κατά ποσοστό που αγγίζει το 35%, αλλά και των τετραγωνικών μέτρων του εκθεσιακού χώρου υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου, επισημαίνοντας πως φέτος για δεύτερη χρονιά η Έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. «Φέτος τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμβολή του Υπουργείου και του Δήμου Κατερίνης. Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου ξεκίνησε πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να απομένουν μόνο 150 τ.μ. ελεύθερα από το σύνολο των 4.650 τ.μ., δηλαδή ποσοστό μόλις 3%», τόνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. Οι επιχειρήσεις που προέρχονται εκτός Πιερίας ξεπερνούν το 20%, ενώ όπως πρόσθεσε, τα τετραγωνικά μέτρα που πέρυσι είχαν διατεθεί για την παρουσίαση των παραδοσιακών επαγγελμάτων, φέτος έχουν διατεθεί στους εκθέτες λόγω της αυξημένης ζήτησης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Έκθεση να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή και τους καταναλωτές να επισκεφθούν να την επισκεφθούν και να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Θεόδωρος Καράογλου
Την πεποίθηση πως και η φετινή Έκθεση θα είναι απολύτως επιτυχημένη εξέφρασε ο κ. Καράογλου χάρη στην άρτια διοργάνωση, το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και τη δυναμική προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών. Ο Υπουργός συνεχάρη τους κ.κ. Χατζηχριστοδούλου και Χιονίδη και την οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης για την προσπάθειά τους να καταστήσουν την Πιερία πόλο επιχειρηματικών ευκαιριών. «Η αλήθεια είναι πως χρόνο με το χρόνο η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό οικονομικό και εμπορικό θεσμό, που λειτουργεί ως εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης. Αυτή η εξέλιξη στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι η αντίστροφη πορεία έχει ξεκινήσει και η οικονομία ανακάμπτει με τις επιχειρήσεις να εμφανίζουν εξωστρεφή δράση», υπογράμμισε ο κ. Καράογλου. Επιπλέον, ο Υπουργός πρόσθεσε πως ο πήχης των φετινών προσδοκιών είναι ιδιαίτερα υψηλός σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και αποτελώντας επένδυση ζωής για το μέλλον του τόπου.

Σάββας Χιονίδης
Στα επιτυχημένα αποτελέσματα της συλλογικής δουλειάς και των συγκεκριμένων στόχων που υπηρετούνται με σοβαρότητα αναφέρθηκε ο κ. Χιονίδης επισημαίνοντας πως επιθετικές κινήσεις, όπως η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, αποτελούν την απάντηση στην κρίση. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε από την πλευρά του τους κ.κ. Χατζηχριστοδούλου και Καράογλου, καθώς και την οργανωτική επιτροπή προσκαλώντας τους κατοίκους της Κατερίνης, της Πιερίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και γειτονικών Περιφερειών να επισκεφθούν την Έκθεση και να στηρίξουν τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν. «Οι στόχοι μας θα είναι πάντα μεγάλοι, γι’ αυτό συνεχίζουμε επιθετικά και με αισιοδοξία. Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή και απευθύνω πρόσκληση προς όλους να επισκεφθούν την Έκθεση γιατί έχουν μόνο να κερδίσουν. Θα διαπιστώσουν ότι τα ελληνικά χέρια και μυαλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
 

ΕΠΣ. Πιερίας