2/9/13

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;

Φίλη και φίλε Συμπολίτη.



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ;
Οι σχολικοί φύλακες, είναι εργαζόμενοι ,υπεύθυνοι για την φύλαξη και ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού και των σχολικών κτιρίων από εξωσχολικούς εισβολείς, από φαινόμενα εξωσχολικής και εξωσχολικής βίας, ναρκωτικά κ.λ.π, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;
Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας του θεσμού των σχολικών φυλάκων και την ομολογούμενη επιτυχία του από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες) , ο κλάδος καταργήθηκε και οι σχολικοί φύλακες μπήκαν σε διαθεσιμότητα  χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης και χωρίς καμία σοβαρή επιχειρηματολογία.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:
Με την απομάκρυνσή τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια του μαθητικού πληθυσμού αλλά και οι κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων από βανδαλισμούς.
Τις όποιες υλικές ζημιές ή κλοπές ή ατυχήματα θα κληθούν να τις πληρώσουν οι Δήμοι και φυσικά οι Δημότες και η ίδια η σχολική κοινότητα.
Επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε και μια άλλη πλευρά του προβλήματος.
Οι σχολικοί φύλακες και οι οικογένειές τους στέλνονται στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, με μόνο σκοπό την ικανοποίηση της απαίτησης των δανειστών της χώρας για άμεση μείωση του προσωπικού του Δημοσίου τομέα.

Πάνω από 10.000 ευρώ σε μηνιαία βάση θα εκλείψουν από την αγοραστική δύναμη της περιοχής μας που σημαίνει νέες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και κλείσιμο και άλλων καταστημάτων

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ:
Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας και τον αγώνα μας με τις χιλιάδες απολυμένους ή απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μας, με τους εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας και του νομού μας που καταστρέφονται καθημερινά από τις μνημονιακές πολιτικές, με τους εργαζόμενους στην Εκπαίδευση και στην Υγεία που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων μας σε δημόσιες δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Παιδείας και Υγείας.

Φίλη και Φίλε Συμπολίτη.
Σε καλούμε να συμπαραταχθείς μαζί μας στον αγώνα για την επανασύσταση του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στο θεσμό αυτό.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ



ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 

ΕΠΣ. Πιερίας