15/9/13

Εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο με αφιέρωμα στους Γ.Σεφέρη και Ο.Ελύτη Στα πλαίσια ανοίγματος του Διεθνούς Ιδρύματος στους πολίτες

  
Διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου
Στο πλήρως ανακαινισμένο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα πραγματοποιείται μια ακόμη εκδήλωση πολιτισμού, μετά την απόφαση της νέας Διοίκησης του Διεθνούς Ιδρύματος για άνοιγμα του κτιρίου και του χώρου σε φορείς και πολίτες.  
Η εκδήλωση, που αυτή τη φορά φιλοξενείται στο Αίθριο του Αλεξανδρείου, πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7.30 το απόγευμα.
Πρόκειται για ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους ποιητές της Ελλάδας, τον Γιώργο Σεφέρη και τον Οδυσσέα Ελύτη.
 
Η Εκδήλωση
Το ποιητικό μέρος θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι Ν.Κολωνιάρης και Δ.Καρτσιούνα. Ποιήματα θα διαβάσουν οι Γ.Παπαϊωάννου, Θ.Γερολιόλιου και Κ.Ζησκάτα, ενώ τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μαρίκα Φωτοπούλου.
Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, κ. Δέσποινα Καρτσιούνα, καλεί φορείς και πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή τη μουσικοποιητική βραδιά που είναι αφιερωμένη σε δυο ξεχωριστά πρόσωπα της νεότερης λογοτεχνίας καθώς είναι και οι δυο μοναδικοί Έλληνες ποιητές που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Αλεξανδρείου, αφενός μεν για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, αφετέρου δε για την αρωγή και στήριξή της εκ μέρους του κ. Πασχάλη.
Ανοιχτό Αλεξάνδρειο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, εδώ και δύο μήνες, είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Μάλιστα, μετά από αναγκαίες εργασίες καθώς και σοβαρές και ουσιαστικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει εκεί, το κτίριο είναι πλέον λειτουργικό, πρακτικό και ασφαλές.
Το άνοιγμα του Ιδρύματος βρίσκει μεγάλη απήχηση σε Έλληνες αλλά και σε ξένους επισκέπτες αφού εκπρόσωποι φορέων και πολίτες από την Πιερία, τη Μακεδονία, από άλλες περιοχές της Ελλάδας, από την Ελληνική Ομογένεια καθώς και κάτοικοι του εξωτερικού πραγματοποιούν επισκέψεις αλλά και επικοινωνούν με τη Διοίκηση στο τηλέφωνο 23520 21000 ενώ στέλνουν και μηνύματα στο E-mail: aleksandrio@hotmail.com
Όπως επισημαίνει, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ε.Γ. του Ιδρύματος, κ. Διονύσης Πασχάλης, είναι πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον του κόσμου για το Αλεξάνδρειο, γεγονός που διαπιστώνεται καθημερινά τόσο από την Πρόεδρο της Ανωτάτης Αρχής κ. Νίνα Γκατζούλη και από το Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, όσο και από την Εκτελεστική Γραμματεία του Δ.Ι.Μ.Α.
Εκπρόσωποι φορέων αλλά και πολίτες καταθέτουν προτάσεις για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ιδρύματος. Οι προτάσεις αυτές θα κατατίθενται μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, οπότε, στη συνέχεια, αναμένεται να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθεί κάθε χρήσιμη ιδέα για την ανάδειξη του Διεθνούς Ιδρύματος (Δ.Ι.Μ.Α.).

ΕΠΣ. Πιερίας