13/9/13

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Για την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των επιτυχόντων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008 δεσμεύθηκε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνάντηση των βουλευτών Πιερίας Κ.Κουκοδήμου, Ημαθίας Λ.Τσαβδαρίδη και Ηρακλείου Μ.Σενετάκη.
 
Άρση της αδικίας σε βάρος των επιτυχόντων προκήρυξης ΑΣΕΠ  
Την πρόταση τους για μία οριστική λύση στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής αποκατάστασης των επιτυχόντων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, εξέθεσαν στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη οι Βουλευτές Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, Ημαθίας, Λ.Τσαβδαρίδης και Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, στη χθεσινή (12 Σεπτεμβρίου) συνάντηση τους στο υπουργείο.
Πιο συγκεκριμένα, με την πρόταση τους οι τρεις Βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Μητσοτάκη αφενός τη θεραπεία της αδικίας εναντίον των εναπομεινάντων μη διορισθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, μέσω της ταχείας πρόσληψης τους στο ΙΚΑ-ETAM και αφετέρου την εργασιακή αποκατάσταση των απολυθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (ΑΤΕ), μέσω της νομοθέτησης ειδικής ρύθμισης που θα καθορίζει με σαφήνεια την επαναπρόσληψη τους, σε φορείς του Υπουργείου Εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε στους τρεις Βουλευτές ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται εδώ και καιρό ένα σχέδιο Νόμου  που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων  με γνώμονα την εργασιακή αποκατάσταση του συνόλου των επιτυχόντων των δύο προκηρύξεων, εκ των οποίων ήδη ένα μεγάλο ποσοστό αυτών της προκηρύξεως 8Κ, έχει προσληφθεί στο ΙΚΑ. Παράλληλα, δεσμεύθηκε στους τρεις Βουλευτές ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες απορρόφησης των εναπομεινάντων επιτυχόντων της 8Κ, ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο στο οποίο θα ορίζεται συγκεκριμένα και σαφώς η επαναπρόσληψη και των απολυθέντων επιτυχόντων της προκηρύξεως 9Κ.
Ικανοποιημένος δήλωσε από τις δεσμεύσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κ. Κουκοδήμος αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, υπογραμμίζοντας τη βεβαιότητα του ότι η ευαισθησία αλλά και οι άμεσες ενέργειες του νέου Υπουργού, θα αποκαταστήσουν οριστικά μία αδικία που ταλαιπωρεί και κρατάει επί μήνες σε αγωνία και αβεβαιότητα τους επιτυχόντες των δύο προκηρύξεων.

ΕΠΣ. Πιερίας