10/9/13

Τα εγκαίνια του μη κερδοσκοπικού σχολείου, «Αλεξάνδρειο Εκπαιδευτήριο».




Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου,παρουσία τοπικών φορέων και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μη κερδοσκοπικού σχολείου, «Αλεξάνδρειο Εκπαιδευτήριο».

 Μετά τον αγιασμό, η εκδήλωση ξεκίνησε με εκκλησιαστικούς ύμνους από τη χορωδία του Αγίου Αντωνίου Σβορώνου καθώς επίσης και με εύηχη παραδοσιακή μουσική. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου της Φιλομορφωτικής Ένωσης Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας,κυρίας Παναγιώτας Μυρωτή,η οποία έκανε λόγο για την ιδιοσυστασία και τους ευγενείς στόχους αυτού του καινοτόμου για το Νομό μας εκπαιδευτικού εγχειρήματος.
   Στη συνέχεια,το λόγο πήρε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία εγκωμίασε την προσπάθεια των νέων εκπαιδευτικών και επεσήμανε,μεταξύ άλλων,τον κοινωνικό χαρακτήρα της παιδείας, ενώ ο κ. Διονύσης Τάνης τόνισε τη διαπλαστική της δύναμη. Κατόπιν,ο πανεπιστημιακός κ. Νικόλαος Βαρμάζης εξέφρασε τη γενναιόδωρη διάθεσή του για έμπρακτη στήριξη του διδακτικού προσωπικού. Τέλος,τιμήθηκε ο ομογενής πολιτικός κ. Κρις Σπύρου,ο οποίος προέβαλε τη ζωτική σημασία του σκέπτεσθαι επισημαίνοντας επιπλέον την καθοριστική επίδραση του δασκάλου στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.
   
Μέσα σε κλίμα ευθυμίας και αισιοδοξίας,οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του σχολείου κι αμέσως μετά κόπηκε η κορδέλα, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας συλλογικής προσπάθειας που φιλοδοξεί να αλλάξει επί τα βελτίω την πρόσληψη της παρεξηγημένης έννοιας «σχολείο».
  Η Φιλομορφωτική Ένωση Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια των εκπαιδευτηρίων της, ελπίζοντας να κατακτήσει τις καρδιές γονέων και μαθητών καθώς και την εκτίμηση όλων των πολιτών της Κατερίνης, μέσα από σκληρή προσπάθεια για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ζήτημα που μας αφορά όλους.

ΕΠΣ. Πιερίας