11/9/13

Τα Σχολεία Άνοιξαν με Αγιασμό και στο Βάθος Απεργίες..


 Σε κλίμα έντασης άνοιξαν σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προσέρχονται στον αγιασμό. Το ζητούμενο, όμως, είναι πόσα και ποια θα ξανακλείσουν από τη Δευτέρα.

Στην Κατερίνη το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης δεν πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αγιασμό φέτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας των μέτρων του μνημονίου.

Με συνθήματα και πανό συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Πόλης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μετά τον Αγιασμό,  εκπαιδευτικοί και γονείς με Πανό και με την συμπαράσταση και την συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και των Σχολικών Φυλάκων, αντιδρώστας στην υπαγωγή τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι καθηγητές αμέσως μετά το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού.

Kατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με την ΟΛΜΕ ελήφθη η απόφαση να προχωρήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Από τις 85 ΕΛΜΕ της χώρας που συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι 72 ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων, οι 6 τάχθηκαν κατά, ενώ υπήρξαν 7 λευκά.
Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των Ενώσεων, θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία. Με ανοιχτή επιστολή η ΟΛΜΕ καλεί μαθητές και γονείς να σταθούν στο πλευρό τους σε έναν αγώνα «για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».
Στο ίδιο κλίμα και οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού οι δάσκαλοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κρατήσουν κοινή γραμμή με τους καθηγητές. Αύριο η ολομέλεια των προέδρων θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν ακριβώς, όμως τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επιμένει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά και πως δεν έχει τεθεί θέμα επιστράτευσης των καθηγητών, όπως έγινε τον Μάιο, καθώς τότε υπήρχαν λόγοι δημόσιου συμφέροντος (πανελλαδικές εξετάσεις).

















Ρεπορτάζ: Μ.Β.

ΕΠΣ. Πιερίας