12/9/13

«Καλή χρονιά και …ο Θεός βοηθός»!


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΦΑΡΜΑΚΗ, ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

«Εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης προσπαθούμε όλοι, δήμος, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί. Ελπίζουμε να έχουμε μια καλή χρονιά και …ο Θεός βοηθός!», ευχήθηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος και  αντιδήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας χθες το πρωί σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες και γονείς που παρακολούθησαν τελετή Αγιασμού, στο γυμνάσιο – λύκειο Λιτοχώρου, τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ
«Να ευχόμαστε όλοι να μην έχουμε βαρύ χειμώνα», είπε αρχικά ο αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει και οι δήμοι όπως και όλοι μας μέσα στα σπίτια μας».
Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα προβλήματα με τα οποία ξεκινά η νέα σχολική χρονιά τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για την εκπαίδευση: «Δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση όπως και η εκπαίδευση είναι δυο θεσμοί που τους έχουν στοχοποιήσει τώρα τελευταία, αφάνταστα.
Κάποια ακίνητα μυαλά εφευρίσκουν όρους όπως «κινητικότητα», «διαθεσιμότητα» κλπ θέλοντας ίσως να φορτώσουν ό,τι στραβά έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε θεσμούς οι οποίοι είναι κοντά στον άνθρωπο, στον πολίτη, στους μαθητές κλπ».

Ακολούθως, απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ λυκείου και τους έδωσε μια ευχή: «Να παραλάβουν τη σκυτάλη των επιτυχιών που έχει πάντα αυτό το σχολείο  και να την παραδώσουν με την ίδια επιτυχία στους επόμενους, έχοντας και αυτοί με τη σειρά τους τα καλύτερα αποτελέσματα στις εισαγωγικές εξετάσεις. Πάντα καμαρώναμε για τις επιτυχίες του σχολείου μας και είμαι σίγουρος ότι και τη νέα χρόνια θα έχουμε και πάλι πολλές».

Ξεχωριστές ευχές έδωσε στους καθηγητές και τις καθηγήτριες, λέγοντας: «Στους εκπαιδευτικούς να ευχηθώ να έχουν καλή δύναμη. Θα τη χρειαστούν. Και να ξέρετε όλοι σας ότι και εμείς ως γονείς είμαστε κοντά σας.
Εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης προσπαθούμε όλοι, δήμος, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, ελπίζουμε να έχουμε μια καλή χρονιά και …ο Θεός βοηθός! Να είστε καλά».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Τον Αγιασμό τέλεσαν Ιερείς της περιοχής και παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Γ.Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Σοφία Ζουρζούρα, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, οι δύο διευθυντές των σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς.

ΕΠΣ. Πιερίας