16/10/13

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912-2013.....101 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΗ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ!!


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
 Στις εκδηλώσεις παρέστη μεταξύ άλλων επισήμων ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

  Ο εορτασμός ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί με Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.
Η Επίσημη Δοξολογία Τελέστηκε  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης.
Ο Πανηγυρικός  Εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως από τον αναπληρωτή Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Κραγιόπουλο Νικόλαο.
Στη συνέχεια στις 11:30 έγινε η κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης. 
Στεφάνι κατέθεσε επίσης και ο δήμαρχος του Moosburg της Αυστρίας, αδελφοποιημένης πόλης με την Κατερίνη. 
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ακολούθησε  η Μεγάλη Παρέλαση στις 11.45΄ στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου όπου πήραν μέρος  αντιπροσωπεία  Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
Στη 13:00 το μεσημέρι και με το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος Κατερίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο  δεξιώθηκαν τις Αρχές και το κοινό στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Στον ίδιο χώρο τελέστηκαν και τα εγκαίνια της Αίθουσας Γλυπτικής Ευθυμίου Καλεβρά από τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη. 

Παράλληλα, στην Αστική Σχολή θα λειτουργεί έως τις 18 Οκτωβρίου μία εξαιρετική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ν. Πιερίας που αξίζει να επισκεφτείτε.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΕΩΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10:00 Π.Μ. ΕΩΣ 14:30 Μ.Μ. ΚΑΙ ΑΠΟ 18:00 Μ.Μ. ΕΩΣ 21:00 Μ.Μ.
 
Σε αυτή την Ιστορική ημέρα.. την ημέρα που μας προσφέρει το μεγαλύτερο μήνυμα χαράς...αυτό της "Ελευθερίας" και της "Ελπίδας" ότι Τίποτα δεν Τελειώνει αρκεί να το Θέλουμε... προστέθηκε και η καλή διάθεση του καιρού, που ευτυχώς ήταν σύμμαχος, η απειλή της βροχής πέρασε σύντομα, πλήθος κόσμου βγήκε στην παρέλαση για να καμαρώσουν τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.

Κερδισμένα από αυτήν την ημέρα και τα κεντρικά καταστήματα εστίασης, τα οποία έζησαν στιγμές δόξας, μαγαζιά που σήμερα θύμιζαν περασμένα Μεγαλεία...με τα τραπεζοκαθήσματα γεμάτα και όποιος προλάβει για έναν καφέ ένα τσιπουράκι κ.λ.π.!!! 


Ρεπορτάζ:  Μαρία Βαλσαμίδου.


ΕΠΣ. Πιερίας