3/10/13

Σε πανηγυρικό κλίμα η λήξη της 5ης ΕΒΕΠ-Κ.Μ. Ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2014

5η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η λήξη της 5ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου με διοργανωτές, εκθέτες και πλήθος κόσμου να δίνουν το παρόν στη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας. 

Στο κλείσιμο της έκθεσης, με πρωτοβουλία των διοργανωτών, οργανώθηκε συγκέντρωση στον εκθεσιακό χώρο όπου εκθέτες και διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις – εντυπώσεις τους από την 5η ΕΒΕΠ – Κ.Μ. Σημειώνεται ότι φέτος η έκθεση, η οποία απέκτησε και επισήμως περιφερειακό χαρακτήρα και τέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ο εκθεσιακός χώρος ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά ξεπερνώντας τα 4.700 τ.μ. Μεγαλύτερος ήταν και ο αριθμός των εκθετών, που σημείωσαν αύξηση 35% με ποσοστό 20% να προέρχεται εκτός Πιερίας.

Κατά κοινή ομολογία, η 5η ΕΒΕΠ – Κ.Μ. κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών και σημείωσε ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν δημόσια και οι εκθέτες διατυπώνοντας την άποψη ότι η Έκθεση ήταν άψογη από πλευράς διοργάνωσης προσδίδοντας πολλαπλά οφέλη στους συμμετέχοντες. Διοργανωτές και εκθέτες έδωσαν ραντεβού για το 2014 θέτοντας υψηλότερους στόχους, όπως η ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση του εκθεσιακού χώρου.   

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι «η μεγαλύτερη ικανοποίηση που λάβαμε είναι ότι η 5η ΕΒΕΠ – Κ.Μ. εκπλήρωσε το στόχο της για δυναμική προβολή των επιχειρήσεων. Θα χρησιμοποιήσω και πάλι τη  λέξη «δικαίωση», που διακατέχει τους συναδέρφους μου και εμένα προσωπικά γιατί τα θετικά αποτελέσματα που καταμετρά η έκθεση δικαιώνουν τις προσπάθειές μας και κυρίως το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τη διοργάνωση της ΕΒΕΠ στην αρχή της κρίσης και δεν το βάλαμε κάτω αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει θέληση και καλή συνεργασία, υπάρχουν αποτελέσματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όσους στήριξαν με την παρουσία τους την έκθεση. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη, ακούραστο αρωγό της προσπάθειάς μας, καθώς και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και τον Υπουργό Θεόδωρο Καράογλου που για δεύτερη χρονιά έθεσε την έκθεση υπό την αιγίδα του».

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε στη συνέχεια τους εκθέτες  για τη συμμετοχή τους που, όπως είπε, «παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, δώσατε για ακόμη μια χρονιά το παρόν στηρίζοντας τη διοργάνωση. Η συνεργασία μας είναι πολύτιμη και αρμονική. Σας συγχαίρω για την άψογη παρουσία σας που στάθηκε καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή έκβασή της. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά αγώνες για το επιχειρείν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου θέτοντας τον πήχη ακόμη υψηλότερα».

Το τελευταίο και μεγαλύτερο ευχαριστώ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου το απηύθυνε στο ανθρώπινο δυναμικό «που αγκάλιασε την προσπάθεια και όλους αυτούς τους μήνες έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την υλοποίηση του εγχειρήματος». Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε την  Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης, τον αντιδήμαρχο κ. Μπουρονίκο, το προσωπικό του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης καθώς και τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συνέβαλαν στην προβολή της Έκθεσης.

Νίκος Μπουρονίκος

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την θετική εξέλιξη που είχε και η φετινή διοργάνωση καθώς και από τη συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Πιερίας. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ικανοποίησή μας γιατί είδαμε μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεγάλη επισκεψιμότητα που σημείωσε η 5η ΕΒΕΠ στηρίζοντας τη δράση του επιχειρηματικού κόσμου του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στην τελετή λήξης ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μπουρονίκος και συνέχισε: «ο δήμαρχός μας, Σάββας Χιονίδης, και εμείς ως δημοτικό συμβούλιο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί θεωρούμε ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου αλλά και επειδή η φυσική θέση του δήμου Κατερίνης βοηθά στο να αναπτύξουμε τέτοιες δράσεις. Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης μας και στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε πιστεύουμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία με την εργατικότητα και ευρηματικότητα που τη διακατέχει θα συμβάλει ώστε να κάνουμε περισσότερα βήματα ώστε να βγούμε πιο γρήγορα από την κρίση. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαστε συμπαραστάτες σε τέτοιες δράσεις. Συγχαίρουμε το Επιμελητήριο Πιερίας και όλους τους συνεργάτες για τον αγώνα που έδωσαν ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να εκφράζουμε όχι μόνον την ικανοποίησή μας αλλά και την αισιοδοξία μας για κάτι ακόμη καλύτερο στο μέλλον».






ΕΠΣ. Πιερίας