15/10/13

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ

Η 16η Οκτωβρίου, είναι μια ημέρα χαράς, μια ημέρα που μας καλεί να μην ξεχνούμε την ιστορία μας, να αγαπάμε τον τόπο μας και να υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά του. Είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα που όχι μόνο έγραψαν, αλλά άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας. Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι πάντα επίκαιρο, ως δίδαγμα προσήλωσης σε υψηλές αξίες και ιδανικά, ως παράδειγμα τρόπου σκέψης και στάση ζωής.


Η πόλη μας αποδίδει τιμή σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Η Κατερίνη, σήμερα, 101 χρόνια από την απελευθέρωσή της, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για όλη τη χώρα, γεμάτη ελπίδες, προχωρά στο μέλλον με πίστη στις δυνάμεις της.
 Προσπάθεια όλων μας είναι αυτό το μέλλον, να μας ενώνει πάντα και πάνω από κάθε τι, να βάζουμε την υλοποίηση των οραμάτων, που θα δώσουν στην κοινωνία την ελπίδα, αλλά και την πίστη ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Οι σημερινές δύσκολες συνθήκες για όλους, επιβάλλουν την ομοψυχία και την ισχυρή θέληση για μία συνέχεια ανάλογη των προσδοκιών μας.  

Άλλωστε το παράδειγμα της ενότητας και της ομοψυχίας που μας μετέδωσαν οι πρόγονοι μας καλούμαστε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διατηρήσουμε ζωντανό. Είναι η δική μας ανταπόδοση απέναντι σ’ αυτές τις θυσίες των προγόνων μας, αλλά και το χρέος τιμής που οφείλουμε στις γενιές που έρχονται.

ΕΠΣ. Πιερίας