10/10/13

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ένας αγώνας, μια αθλητική και πολιτιστική γιορτή για όλους

Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στο Δημαρχείο
Την πεποίθησή τους ότι o αγώνας δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» θα διεξαχθεί (την Κυριακή 13 Οκτωβρίου), υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κατερίνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις έως τώρα εκτιμήσεις περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, καθώς και από την Κύπρο αναμένεται να λάβουν μέρος στον αγώνα, ο οποίος είναι ενταγμένος στο πλαίσιο των 101 χρόνων Ελεύθερης πόλης.
Την σύσκεψη συντόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετέχουν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Όπως τόνισε ο κος Παπαδημητρίου: «Τρέχουμε... αναζητώντας την ιστορία της πόλης μας. Ανακαλύπτoυμε την Κατερίνη του χτες ... σήμερα. Ο Δήμος Κατερίνης, ευαισθητοποιημένος σε θέματα Αθλητισμού, στηρίζει και καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ιδιαίτερη τιμή και χαρά που την διαδρομή θα διανύσει μαζί μας και ο Δήμαρχος Μόουσμπουργκ Αυστρίας, της φίλης και αδελφοποιημένης αυτής περιοχής με την Κατερίνη.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη στις 11:00 π.μ. στο πλατανόδασος από όπου στέλνουμε το μήνυμα: "ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ».

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών και ειδικότερα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησαν ο πρόεδρος του  Δ.Σ. Χρήστος Μυστρίδης, ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Γερομιχαλός και ο Γραμματέας Βαγγέλης Γερομιχαλός τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην εκκίνηση θα βρεθούν περισσότεροι από 500 δρομείς (ρεκόρ συγκριτικά με τους 410 που έτρεξαν πέρυσι), από διάφορα μέρη της
Ελλάδας: από την Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος,Τρίκαλα, Καρδίτσα), Αθήνα,  την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Μαζί μας και  δρομείς από την μαρτυρική Μεγαλόνησο, από την Κύπρο μας, μέλη της Παγκύπριας Ένωσης "ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ", που είναι αδελφοποιημένος με τον σύλλογό μας
».
Τοποθετήθηκαν επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος (αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος) Αλέξανδρος Γιουμίδης, εκπρόσωποι της Τροχαίας, οι τοπικοί σύμβουλοι Νεοκαισάρειας και Σβορώνου, το μέλος του Δ.Σ του Ο.Π.Π.Α.Π. Μυράντα Παπά, εκπρόσωποι της  Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, του πολιτιστικού συλλόγου Σβορώνου, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Φωτογραφικής Λέσχης της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ.α εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά, ενώ διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Στην μεγάλη αθλητική αυτή γιορτή χρώμα πολιτισμού θα δώσουν κατά μήκος της διαδρομής οι μουσικές και τα χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, καθώς και του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ενδιαφέρουσα και ήπια διαδρομή  8.000 μ., με φόντο τα Πιέρια, με αφετηρία το Πλατανόδασος και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας.
Η διαδρομή είναι βατή και προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Θα δοθούν έπαθλα και δώρα στους νικητές και νικήτριες, ενώ μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες.
Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 101 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης.

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.
Ο μεγαλύτερος έως τώρα ηλικιακά αθλητής που δήλωσε συμμετοχή είναι ένας 77χρονος, ο μικρότερος ένας  μαθητής της πρώτης τάξης του Γυμνασίου, ενώ καταγράφηκε και η συμμετοχή ατόμων με ειδικές ικανότητες από την Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.
 Όλοι θα συμμετάσχουν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15 π.μ.

ΕΠΣ. Πιερίας