1/11/13

ΑΔΕΔΥ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ & ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργιακή Συγκέντρωση
του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ν.Πιεριας και του Εργατικού Κέντρου

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και ώρα 10.00 το πρωί
  γιατί:
 Το Δεκέμβριο άλλες 12.500, μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.
 Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο! Άρχισαν με την εφε­δρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα που ( κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικό ) με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προ­χωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.
 Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.
 Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.
 Ψηφίζουν νέους φορολογικούς νόμους
 Χρηματοδοτούν τις τράπεζες και αυξάνουν –έστω και αν υπάρχει η άποψη περί προσωρινό­τητας- το δημόσιο χρέος την ΩΡΑ που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων, κούρεψαν τα ομόλογά τους, τα οδηγούν στην πλήρη κατάρρευση και ήδη επικαλούνται έλλειμμα για να μετατρέψουν τις συντάξεις σε «εθνικό επίδομα».
 Η κρίση αξιοποιείται για την απόλυτη επικράτηση και εδραίωση ακραίων πολιτικών λι­τότητας και αναδιανομής του πλούτου, των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων ΥΠΕΡ των λίγων, ΕΝΑΝΤΙΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, της κοινωνίας, των ανθρώπων που με μόχθο παράγουν. Η φτώχεια και οι ακραίες ανισότητες αυξάνονται, γενικεύονται, καθολι­κοποιούνται. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.


 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε - υπάρχει δρόμος:

 Χωρίς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση των κοινωνικών υποδομών, δικτύ­ων και υπηρεσιών.
 Χωρίς τη διαρκή καταστροφή θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, την αντι­κατάσταση του μισθού και της σύνταξης με «επίδομα», τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχει­ρήσεις, την εξαθλίωση των επιστημόνων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των φοιτητών, των νέων που τους αναγκάζουν βίαια να μεταναστεύσουν.

Μπορούμε με πολύμορφο αγώνα διαρκείας, με ευρύ, ενωτικό, κοινωνικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής, δύναμης, ελπίδας, προοπτικής.  


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 γιατί:
Τα μνημόνια εξαθλιώνουν, μειώνουν το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα, αυξάνουν το χρέος, πρέπει να καταργηθούν.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να στηριχθούν, να αναπτυχθούν αντί να συρρικνώνονται, να ιδιωτικοποιούνται, να διαλύονται.
γιατί:
Μπορεί ο μεγάλος φανερός και κρυφός πλούτος και η μεγάλη ακίνητη περιουσία να φορο­λογηθούν, καθώς και η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή να παταχθούν.
Μπορεί εάν οι τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το κοινωνικό σύνολο τεθούν άμεσα υπό δημόσιο έλεγχο.
Μπορεί γιατί η πραγματική «αναδιάρθρωση» του χρέους δεν προκύπτει με επιμηκύνσεις και άλλα -δηλαδή την υπερχρέωση των μελλοντικών γενεών- αλλά με πραγματική ελάφρυν­ση δηλαδή διαγραφή όλου του μεγάλου μέρους -του κερδοσκοπικού τζόγου- που ακόμη και την ώρα της κρίσης συνεχίζεται από ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, από κράτη που βλέ­πουν την οικονομική τους κυριαρχία, τα πολιτικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα, τα πλεο­νάσματα τους σε βάρος των πολιτών, των κοινωνιών, των λαών, της ειρήνης, του πολιτισμού, της προόδου, των ανθρώπων.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Με ενότητα, μαζική συμμετοχή, αγώνα διαρκείας
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στης 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΠΣ. Πιερίας