10/11/13

Δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες των Χανίων | Χανιώτικα Νέα


06Την παραμονή των σχολικών φυλάκων του Δήμου Χανίων στη θέση τους με προσωρινή διαταγή αποφάσισε το Πρωτοδικείο Χανίων! Οι 10 σχολικοί φύλακες είχαν βγει σε διαθεσιμότητα, όπως και ολόκληρος ο κλάδος τους. Ωστόσο, με την απόφαση αυτή του πρωτοδικείου παραμένουν στη θέση τους μέχρι τον Απρίλιο του 2014 έως ότου εκδικαστεί η κύρια αγωγή τους.
Οι ίδιοι βλέπουν την απόφαση σαν μια σανίδα σωτηρίας, αφού έχει περάσει ένα τρίμηνο που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και δεν έχει ακουστεί το οτιδήποτε για το μέλλον τους και ανησυχούν ότι με τη συμπλήρωση του 8μήνου θα απολυθούν. «Είχαμε κάνει ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο  Χανίων κατά της διαθεσιμότητας. Kερδίσαμε προς το παρόν με την προσωρινή διαταγή να παραμείνουμε στη θέση μας. Παραμένουμε δηλαδή στις δουλειές μας μέχρι να γίνει η εκδίκαση της κύριας αγωγής τον Απρίλη του 2014. Είναι μία πρώτη δικαίωση εναντίων της διαθεσιμότητας, η οποία πιστεύουμε ότι στο τέλος θα κριθεί αντισυνταγματική», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο κ. Ζαχαρίας Ελευθεράκος σχολικός φύλακας.
Οι σχολικοί φύλακες των Χανίων εργάζονταν σε απογευματινές βάρδιες και συγκεκριμένα στα σχολικά  συγκροτήματα Αμπεριάς, Κουμπέ, Κοραή, ΑΒΕΑ από τις 4.30 έως 12.30  και στα δημοτικά σχολεία 14ο, 6ο, 17ο από τις  2 έως τις 10 και στο 1ο Γυμνάσιο 3 έως τις 11.
«Μας έβγαλαν στη διαθεσιμότητα χωρίς να κάνουν καμία αξιολόγηση, χωρίς να ρωτήσουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς κατήργησαν ένα χρήσιμο για την κοινωνία κλάδο. Τώρα το έχουν καταλάβει το λάθος τους, γιατί παρουσιάζονται προβλήματα από παραβατικά άτομα στα σχολεία και γίνονται καταστροφές. Μάλιστα, προσπαθούν να πάρουν φύλακες μέσω Ε.Σ.Π.Α.», τόνισε ο σχολικός φύλακας κ.  Χαιρετάκης.
Από τη μεριά της η πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Χανίων κα Αθηνά Γιαννουλάκη ανάφερε «η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αποδεικνύει -μαζί με τόσες άλλες υποθέσεις- ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η επιμονή των σχολικών φυλάκων έκαμψε την κυβερνητική απόφαση να βγουν στη  διαθεσιμότητα. Υποστηρίχθηκαν από δικαστές που κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τον νόμο. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στη διαθεσιμότητα, κινητικότητα και στις απολύσεις».
Οι σχολικοί φύλακες ευχαρίστησαν τον σύλλογο των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. για την πολύ μεγάλη συμπαράστασή τους, όπως επίσης του αντιδημάρχους και τον δικηγόρο του Δήμου Χανίων για τη στήριξή τους.Read more: http://www.haniotika-nea.gr/dikeosi-gia-tous-scholikous-filakes-ton-chanion/#ixzz2kGFi3Mox

ΕΠΣ. Πιερίας