2/12/13

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Παρουσίαση του βιβλίου του ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ


Ο εκδοτικός οίκος "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" και το κατάστημα PUBLIC Κατερίνης, (Ανδρούτσου & Ερμού 5), παρουσιάζουν την ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. Το βιβλίο του ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ : "Σαν να είχε δει φάντασμα"
•Θα συντονίσει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ,Δικηγόρος.
•Θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς ΒΙΒΗ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
και ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΑΚΑ.  

•Θα διαβάσουν αποσπάσματα η ΛΙΤΣΑ ΠΟΥΛΙΟΥ και η ΓΙΩΤΑ ΔΑΜΙΑΛΗ από την θεατρική ομάδα Κυμίνων Δήμου Δέλτα.
Στο τραγουδι η ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΥ και στην κιθάρα ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΡΤΣΟΣ
•Λίγα λόγια από την ιστορία…
-Ήταν 10 Δεκέμβρη, όταν γεννήθηκε εκείνη και φώτισε το φτωχό σπιτικό, στην οδό Αναπαύσεως 69, της Θεσσαλονίκης. Ήταν η Στέλλα… Ήταν 10 Δεκέμβρη, όταν εκείνου η ματιά αντίκρισε για πρώτη φορά τον ήλιο, σ’ ένα χωριουδάκι στους πρόποδες του Ολύμπου. Ήταν ο Παναγιώτης… Ήταν 10 Δεκεμβρίου 20 χρόνια μετά όταν συναντήθηκαν!!!
ΜΟΝΟ ΠΟΥ…
•Λίγα λόγια ακόμη…
-Εκείνος, σα να ζούσε σε άλλη διάσταση δε μιλούσε, στεκόταν όρθιος, παγωμένος, μπροστά του …«Σαν να είχε δει φάντασμα…». Έτσι όπως δυο χρόνια αργότερα, θα σταθεί όρθιος και παγωμένος, μπροστά στον τάφο ο Παναγιώτης… Ένας νεαρός φοιτητής, από ένα χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.
«Σαν να είχε δει φάντασμα…»
•Σημείωμα του συγγραφέα
Ιστορίες παλιές, αστείες, τραγικές… Για αγάπες και έρωτες…Αστικοί μύθοι και παραμύθια,για νεράιδες, νύφες, φαντάσματα και θανάτους, που έτυχε να ακούσω σαν ιστορίες,από μικρό παιδί από συγγενείς, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Παιδάκι τότε, με αυτιά σφουγγάρια, άκουγα ιστορίες και παραμύθια, και φανταζόμουν γεγονότα, πλέκοντας στο μυαλό μου διάφορα σενάρια… Όλα αυτά τα ακούσματα, έγιναν ένα, και να σου το πρώτο μου βιβλίο. Μια πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, αγάπης...Μυστηρίου... Σύντομο, μικρό, συμπαθητικό, με λόγο απλό, αλλά γεμάτο συναισθήματα και με άψογο χειρισμό του χρόνου, με πολύ αγωνία, και ανατροπές, διαβάζεται πολύ γρήγορα.
Ένα κείμενο γραμμένο από μένα με πολύ διάθεση, ψυχή και αλήθεια, και όπως λένε κάποιοι: Υλικό για ταινία!!
Σας περιμένω να τα πούμε από κοντά. Πολύ φιλικά και με αγάπη,
Μάκης Ρουσομάνης
Είπαν για το βιβλίο...
•Το μυστήριο της ζωής και του θανάτου όμορφα περιπλεγμένα στην πλοκή της ιστορίας αυτής, που μαζί με τις μεταφυσικές της προεκτάσεις σε οδηγούν στην ανάγνωση του βιβλίου αυτού χωρίς διακοπή, απο την εισαγωγή μέχρι την τελευταία τελεία του.
Ευχαριστούμε κύριε Ρουσομάνη.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ-Τραγουδίστρια
•Ένα αεράκι φρέσκο, δροσερό. Αυτό ακριβώς είναι τούτο το βιβλίο, αντανακλώντας πλήρως τη χάρη του δημιουργού του. Ανάγνωσμα που προσφέρεται για ανάγνωση σε πολλά επίπεδα, με το μυστήριο να εξαπλώνεται και να κατακλύζει και μια αδιόρατη σαρκαστική διάθεση να γλιστρά μέσα από τις χαραμάδες των λέξεων, αποκαλύπτοντας το δίχως άλλο μια παιχνιδιάρικη διάθεση για τη ζωή, οδηγώντας στο ονειρικό μονοπάτι μιας καλά κρυμμένης παιδιάστικης αθωότητας ακόμα και κατά την περιγραφή των πιο παράδοξων καταστάσεων.

Μεγαλειώδες, πολλά υποσχόμενο για το μέλλον.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ-Συγγραφέας
•Εξαιρετική ιστορία, με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς. Πρώτης τάξεως υλικό για ταινία! Μπλέκονται νεορεαλισμός, μελόδραμα, μεταφυσικό θρίλερ! Με φόντο ταραγμένους καιρούς της νεότερης ιστορίας μας, χτίζει με ανατροπές και σασπένς, μια ιστορία πένθους και πάθους, Διαβάζεται απνευστί !
ΟΘΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ-Ηθοποιός
•Το διάβασα μονορούφι!
Μάκη αυτό μόνον ο Α.Χίτσκοκ θα μπορούσε να το γράψει!
Μεγάλη αγωνία μέχρι την τελευταία λέξη!
Έχεις χάρισμα. Το ξέρεις; Ούτε μια λέξη παραπανήσια.
Είσαι ταλεντάρα!
Ξεκίνα να γράφεις το επόμενο! Ούτε λεπτό μη χάνεις!!!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ-Δικηγόρος
•PUBLIC Κατερίνης,(Ανδρούτσου & Ερμού 5)
•ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
Αγ.Γεωργιου 42 Αχαρνές
13671 Αττική
Παραγγελίες:
Τηλ: 2105753427

ΕΠΣ. Πιερίας