8/12/13

Ελληνογερμανικό συνέδριο στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Μήνυμα του Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου προς τον Γερμανό Πρόξενο κατά την έναρξη Ελληνογερμανικού συνεδρίου
Διονύσης Πασχάλης: Περήφανος λαός εμείς οι Έλληνες, φιλόξενοι, με πολιτισμό και αξιοπρέπεια!
Το βιβλίο «Macedonia-Evidence», που αναφέρεται στην αλήθεια για τη Μακεδονία, χάρισε ο κ. Δ.Πασχάλης στον DrIngo von Voss.

Ένα μήνυμα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό αλλά και ένα βιβλίο για τη Μακεδονία έδωσε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Διονύσης Πασχάλης στον Γερμανό Πρόξενο DrIngo von Voss κατά την έναρξη Ελληνογερμανικού συνεδρίου που λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου (δεξιά στην είσοδο του κόμβου Λιτοχώρου), το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Το Ελληνογερμανικό συνέδριο
Συγκεκριμένα, στο Διεθνές 'Ιδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιείται, με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το ελληνογερμανικό φόρουμ ορεινής πεζοπορίας που διοργανώνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας η οποία αφορά συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τη δημιουργία Ελληνο-Γερμανικού δικτύου μεταξύ Περιφερειών, Δήμων και Πολιτών.
Στην έναρξη του συνεδρίου, το πρωί του Σαββάτου, Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, κ. Διονύσης Πασχάλης απευθυνόμενος προς τον Γερμανό Πρόξενο DrIngo von Voss, προς τη Γερμανική αντιπροσωπία αλλά και προς όλους τους συνέδρους, Έλληνες και ξένους, ανέφερε τα εξής:
«Καλώς ήρθατε στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο συνέδριο, καθώς και να τονίσω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μοναδική ιστορία και παράδοση και οι Έλληνες είναι λαός περήφανος, φιλόξενος με πολιτισμό και αξιοπρέπεια. Σας ευχαριστώ.
Επίσης, ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης εκπροσωπώντας όχι μόνο το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και τους απανταχού Μακεδόνες της υφηλίου, χάρισε τρία αντίτυπα του βιβλίου «MACEDONIA-EVIDENCE», στη Γερμανική γλώσσα, αναφέροντας μάλιστα ότι μέσα σε αυτό το βιβλίο αναδεικνύεται η αλήθεια για τη Μακεδονία.

Ξενάγηση του Γερμανού Προξένου στην έκθεση κειμηλίων απελευθέρωσης της Μακεδονίας
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάποιο διάλειμμα του συνεδρίου ο κ. Διονύσης Πασχάλης οδήγησε τον Γερμανό Πρόξενο σε χώρο έκθεσης του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου όπου αυτό το διάστημα φιλοξενούνται κειμήλια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας 1912 - 1913.
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου ξεναγώντας τον DrIngo vonVoss και τη συνοδεία του στα κειμήλια του αγώνα, αναφέρθηκε στους αγώνες των Ελλήνων για τη Μακεδονία επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ελευθερία δεν μας χαρίστηκε». Και πρόσθεσε: «Την ελευθερία μας την κατακτήσαμε με αγώνες, θυσίες και αίμα».

 
 






 

Τηλ: +302352021000

ΕΠΣ. Πιερίας