17/1/14

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε πως για την διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας στο Νοσοκομείο μας, θα πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:

Γυναίκες άνω των 40 ετών, με έμμηνο ρύση (με περίοδο), θα πρέπει να βρίσκονται μεταξύ της 5ης -10ης ημέρας της περιόδου, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ημέρα της εξέτασης ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (ισχύει για ένα μήνα από την έκδοση του), και επίσης να προσκομίζουν παλαιότερες εξετάσεις εάν υπάρχουν.

Γυναίκες άνω των 40 ετών, χωρίς έμμηνο ρύση (χωρίς περίοδο), δεν έχουν ημερολογιακό περιορισμό (κάνουν όποτε θέλουν), θα πρέπει όμως να έχουν μαζί τους την ημέρα της εξέτασης ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (ισχύει για ένα μήνα από την έκδοση του), και επίσης να προσκομίζουν παλαιότερες εξετάσεις εάν υπάρχουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν υπέρηχο μαστού στο Νοσοκομείο μας, θα πρέπει να έχουν ήδη κάνει μαστογραφία μέσα στο τρέχον έτος (μαστογραφία έτους).
Υπέρηχος χωρίς μαστογραφία δεν θα διενεργείται.

Θα πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους την ημέρα της εξέτασης, ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (ισχύει για ένα μήνα από την έκδοση του), και να προσκομίζουν παλαιότερες εξετάσεις εάν υπάρχουν.

Υπέρηχος χωρίς μαστογραφία θα διενεργείται μόνο σε γυναίκες κάτω των 39 ετών, σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, οι οποίες οφείλουν να έχουν μαζί τους την ημέρα της εξέτασης ηλεκτρονικό παραπεμπτικό (ισχύει για ένα μήνα από την έκδοση του), και να προσκομίζουν παλαιότερες εξετάσεις εάν υπάρχουν.

Παρακαλούνται οι κυρίες που επιθυμούν να κάνουν μαστογραφία ή/και υπέρηχο Μαστού στο Νοσοκομείο μας, να σέβονται απολύτως την ώρα προσέλευσης με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και την ταχύτερη εξυπηρέτηση τους, διότι η εξέταση διαρκεί αρκετό χρόνο και υπάρχει μεγάλος όγκος εξετάσεων τις καθορισμένες ημέρες.

Οι κυρίες που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να προσέλθουν στο καθορισμένο ραντεβού τους, παρακαλούνται να το ακυρώνουν τηλεφωνικά, για να μπορούν άλλες κυρίες να πάρουν την θέση τους.

Όλες οι κυρίες παρακαλούνται να αφήνουν ένα τηλεφωνικό αριθμό, για να διευκολύνεται η επικοινωνία.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δίδονται σε χρονικό διάστημα 2-6 ημερών, και οι κυρίες θα μπορούν να επικοινωνούν για το λόγο αυτό με την Γραμματεία του Ακτινολογικού (τηλ. 2351350112).

Σας ενημερώνουμε πως το τμήμα Μαστογραφίας του Νοσοκομείου θα λειτουργεί τρεις (3) φορές την εβδομάδα, Δευτέρα- Τετάρτη- Πέμπτη και θα διενεργούνται 12 μαστογραφίες, στην κάθε μέρα λειτουργίας.

Σας ενημερώνουμε πως το τμήμα Υπερήχων Μαστού, θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα,κάθε Τρίτη, και θα διενεργούνται 10 υπέρηχοι στο σύνολο.

Το τηλεφωνικό νούμερο για τα ραντεβού για Yπέρηχο Μαστού και Μαστογραφία είναι: 2351350215.

Επίσης, λειτουργεί κανονικά ο Ιατρείο Μαστού (δηλαδή κλινική εξέταση Μαστού), κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Το τηλεφωνικό νούμερο για τα ραντεβού για το Ιατρείο Μαστού είναι: 2351350234 & 2351350235.

Ο Διοικητής Γ.Ν. Κατερίνης – Ψυχιατρικού Τομέα
Αστέριος Φαρμάκης

ΕΠΣ. Πιερίας