7/9/13

Στο “Αλεξάνδρειο Εκπαιδευτήριο” είναι το ιδανικό σχολείο όπου το επίκεντρο μας είναι οι μαθητές.





Ενστερνιζόμενοι το ρητό σύμφωνα με το οποίο τα μεγάλα επιτεύγματα στηρίζονται σε μεγαλόπνοες ιδέες, στην Φιλομορφωτική Ένωση αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την μακροχρόνια ιδέα του Χρήστου Τσολάκη για το ιδανικό σχολείο.
 Όπως κάθε προσπάθεια, έτσι και η δική μας συνάντησε εμπόδια και δυσχέρειες.   
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πίεση του χρόνου, την οικονομική στενότητα και την συγκέντρωση των καταλλήλων ανθρώπων οι οποίοι θα ασπάζονταν το όραμά μας και θα είχαν την όρεξη και την επιθυμία να συμβάλλουν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια. 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να  λύσουμε σε μεγάλο βαθμό αυτά τα προβλήματα. 
Με την οικονομική αρωγή των μελών και των υποστηρικτών της Φιλομορφωτικής Ένωσης και την εθελοντική εργασία του διδακτικού προσωπικού, που με αγάπη και μεράκι εργαστήκαν επί καθημερινής βάσεως για την αποπεράτωση του σχολείου.
Οι κόποι μας αυτοί απέδωσαν καρπούς και πλέον είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υποδεχτούμε τους πρώτους μαθητές. 
Το ενδιαφέρον από γονείς και μαθητές είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και αυτό μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη.

Στο “Αλεξάνδρειο Εκπαιδευτήριο” το επίκεντρο μας είναι οι μαθητές. 
Ο εκπαιδευτικός προσανατολισμός μας είναι μαθητοκεντρικός, με το παιδί να αντιμετωπίζεται ως μονάδα με ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία. 
Μέσα στους στόχους μας περιλαμβάνεται η σωματική και ψυχοπνευματική ανάπτυξη του μαθητή, η αισθητική του καλλιέργεια, καθώς και η ενεργοποίηση των κοινωνικών και νοητικών του δεξιοτήτων, μέσω της εφαρμογής των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων καθώς και της σύστασης ενός πλούσιου και συνάμα ευέλικτου προγράμματος σπουδών.

Επιπλέον, αξίζει να επισημάνουμε πως ο χώρος του σχολείου μας είναι ανοιχτός σε μαθητές και ενήλικες για πανεπιστημιακού επιπέδου μαθήματα και σεμινάρια, παρεχόμενα από αναγνωρισμένες προσωπικότητες της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας, ενώ το ειδικά επιμορφωμένο διδακτικό προσωπικό θα αναλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες έξω από τα στεγανά του ωρολόγιου προγράμματος, διευρύνοντας, έτσι τον πνευματικό ορίζοντα των παιδιών
 


Έτσι λοιπόν σας καλούμε την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2013 και η ώρα 12 μ.μ. να μας γνωρίσετε εκ του σύνεγγυς, ερχόμενοι σε επαφή τόσο με το χώρο του σχολείου όσο και -κυρίως- με τους ανθρώπους του. 
Με την παρουσία του επίσης θα μας τιμήσει ο Κρις Σπύρου.
 

Φιλομορφωτική Ένωση
 Γονέων και Εκπαιδευτικών Πιερίας
 Εθνικής Αντίστασης 4 - 2ος όροφος Κατερίνη
 Τηλ. 23510-35600
website: www.fme.org.gr
Αλεξάνδρειο εκπαιδευτήριο: www.alexandreio.edu.gr

ΕΠΣ. Πιερίας