7/9/13

Διήμερο πανηγύρι στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
Με μία άρτια οργάνωση και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος το 10ο διήμερο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην πλατεία της Νέας Εφέσου Δ.Δίου-Ολύμπου Ν.Πιερίας. Διοργανωτής ήταν ο πολιτιστικός σύλλογος «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου, που κατάφερε να διατηρήσει για ακόμη μία φορά την αυθεντικότητα και το παραδοσιακό ύφος του θεσμού και να θεωρείται πλέον ένα από τα καλύτερα πανηγύρια του νομού.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εις μνήμην της αποτομής της κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, έλαβαν χώρα το διήμερο Τετάρτης 28 και Πέμπτης 29 Αυγούστου. Αν και ο θεσμός στις μέρες μας έχει περισσότερο ψυχαγωγικό χαρακτήρα εν τούτοις έχει καταφέρει να αποτελεί την αφορμή για το αντάμωμα, την επικοινωνία και την κοινή διασκέδαση των κατοίκων του χωριού και των γύρω περιοχών.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το Στουπί» κ. Χρήστος Κατσαρέλας κατά το χαιρετισμό του ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους επισήμους, τους χορηγούς που κάθε χρόνο ενισχύουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια, τα μέλη του συλλόγου και όλους τους κατοίκους της περιοχής για τη συμμετοχή τους και ευχήθηκε το πανηγύρι να πραγματοποιηθεί με υγεία και δύναμη και την επόμενη χρονιά.

Την πρώτη ημέρα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του πολιτιστικού συλλόγου Λεπτοκαρυάς υπό την επίβλεψη της χοροδιδασκάλου κ. Ματίνας Κοτίνη καθώς και το τμήμα νέων του πολιτιστικού συλλόγου «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου.
Τη δεύτερη ημέρα, τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την παρουσία τους τα τέσσερα χορευτικά τμήματα του συλλόγου «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Ιωάννη Καραμανώλη. Το κοινό ξεφάντωμα, η διασκέδαση και το γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα που ακολούθησαν και τις δύο βραδιές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποτέλεσαν το επισφράγισμα της απόλυτης επιτυχίας του θεσμού.

ΕΠΣ. Πιερίας