7/10/13

Κονταριώτισσα: Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία της Μικράς Ασίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «ΠΙΕΡΕΣ» υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου διοργάνωσε εκδηλώσεις Εθνικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρά Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
  Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά τελέσθηκε Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Στη συνέχεια από τις αρχές του τόπου, συλλόγους και φορείς έγινε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών στην Κονταριώτισσα που βρίσκεται στον περίβολο της Εκκλησίας του Αποστόλου Θωμά.
Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κατόπιν η φιλόλογος κ. Αννα Κυριτσιοπούλου  η οποία ήταν η ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στους  προγόνους πως κατάφεραν με κόπο να σταθούν στην καινούργια τους πατρίδα και να ξαναδημιουργηθούν μετά τον ξεριζωμό που δέχτηκαν από το Τουρκικό Κράτος.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παραβρέθηκαν οι τοπικοί Ιερείς, ο αναπληρωτής Δημάρχου του Δήμου Δίου – Ολύμπου κος Φαρμάκης Γιώργος, η τοπική Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου κα Μαρία Τσιμήτρη ,η Αντιδήμαρχος κα Σοφία Ζουρζούρα ,ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη κος Ρουκάς  Δημήτριος, ο Περιφ/κός Σύμβουλος Τσιμήτρης Δημήτριος,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ.Κονταριώτισσας κος Κων/νος Χότζιας με τα μέλη του Τ.Σ. κα Σμαρώ Αγαθόγλου και Βασίλειο Τρικαλόπουλο .
Επίσης εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων , όπως η κ Γερασοπούλου Ευσεβία   από τον  Ηράκλειτο Νέας Εφέσου , ο  Σύλλογος  Μικρασιατών Πιερίας και η  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κον/σας κα Ευαγγελία Γκριμούλα.
Η  Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου  Κονταριώτισσας «ΠΙΕΡΕΣ» συγχαίρει τον κ. Αναστάσιο Βογιατζή που ήταν ο συντονιστής της εκδήλωσης και τον ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη προσφορά του.
Στη συνέχεια στην αίθουσα της εκκλησίας προσφέρθηκε καφές και διάφορα εδέσματα για να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

ΕΠΣ. Πιερίας