30/11/13

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενθαρρυντικά μηνύματα από το ταξίδι στην Σερβία!


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πιερία εξέφρασαν Κορυφαίοι εκπρόσωποι την Σερβικής αγοράς κατά την επίσκεψη της Ελληνικής Πιερικής επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Πιερίας στην πόλη Jagodina.

Το Επιμελητήριο Πιερίας αποδέχθηκε την πρόσκληση της τοπικής κυβέρνησης της Γιαγκοντίνα, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές επαφές για την προώθηση εμπορικών συναλλαγών.
Στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, συμμετείχε το Επιμελητήριο Πιερίας αποτελούμενο από την Διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο  κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την αντιπρόεδρο κ. Σταματία Βελώνη,  Μελών και πετυχημένων επιχειρηματιών της Πιερίας.
Στην αποστολή συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης οι κ.κ. Μάκης Παπαδημητρίου πρόεδρος πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Κατερίνης και ο Αντιδημάρχος Θανάσης Λιακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο των προσπαθειών του να στηρίξει την εξωστρέφεια των Πιερικών επιχειρήσεων, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το Δήμο της Γιαγκoντίνα στη Σερβία προωθώντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών.

Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2013 υποδέχθηκε πολυμελή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής και τοπικής αυτοδιοίκησης της Γιαγκοντίνα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», το οποίο συμμετέχει στην Κυβέρνηση της Σερβίας, και Πρόεδρο της Τοπικής Κυβέρνησης κ. Dragan Markovic Palma.

Στις συναντήσεις των δύο πλευρών, Ελληνικής και Σερβικής, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας τονίζοντας, μεταξύ άλλων:


«Αυτές οι ιδανικές διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες θα πρέπει να μεταφραστούν εμπορικά και τουριστικά. Οι δυνατότητες υπάρχουν να αυξηθούν οι εξαγωγές των Πιερικών προϊόντων στην Σερβική αγορά, όπως επίσης και ο τουρισμός από την Σερβία και της πόλης Jagodina στην Πιερία".


Πρόεδρος της Τοπικής Κυβέρνησης Dragan Markovic Palma.
«Εγώ ο ίδιος ερωτεύτηκα την Πιερία» δήλωσε Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κυβέρνησης κ. Dragan Markovic Palma.
«Χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες έκαναν διακοπές φέτος στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό να προτιμά την Πιερία.
Αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς διαπιστώσαμε ότι φέτος οι Σέρβοι αντί για άλλες περιοχές προτίμησαν την Πιερία» είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου τόνισε στην ομιλία του:

"Η ανάπτυξη περνά μέσα από την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια και αυτή η συνάντηση στάθηκε για άλλη μια φορά η αφορμή για να διατυπώσουν οι δύο πλευρές την κοινή πεποίθηση ότι η πολυετή φιλία μεταξύ των δύο λαών οφείλει και μπορεί να εμβαθύνει σε επιχειρηματικές συνεργασίες προς όφελος των οικονομιών της Πιερίας και της Σερβίας, σε επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των επενδύσεων"..

Σε δηλώσεις του κατά την επιστροφή της Πιερικής αποστολής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.ανέφερε:

«Η αποστολή έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δυο χωρών, αφού υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και τα μηνύματα που εκλάβαμε ήταν πολύ θετικά και ενθαρρυντικά για την προώθηση της περιοχής της Πιερίας και ολόκληρης της Ελλάδας».

Δήλωσε ικανοποιημένος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα αποτελέσματα μπορεί σε κάποιους επιχειρηματίες να μην ήταν τα αναμενόμενα, να μην ικανοποιήθηκαν, αλλά οι πολύτιμες εμπειρίες που αποκτάμε, είναι το μεγάλο κέρδος μας. Τα αποτελέσματα των επαφών θα τα εισπράξουμε στο άμεσο μέλλον».
Στο τριήμερο της παραμονής τους στην πόλη Jagodina οι επισκέπτης της Πιερικής αποστολής, εντυπωσιάστηκαν από την εγκάρδια υποδοχή των Σέρβων επισήμων την πρώτη μέρα, ενώ το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ήταν γεμάτο, ξεκινώντας με την επιχειρηματική συνάντηση των Δύο Χωρών ενώ στην συνέχεια τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φιλοξενία τους το τριήμερο αυτό,  θεωρήθηκε άψογη από όλη την ομάδα της αποστολής, επιστρέφοντας με πολύ καλές εντυπώσεις!!!

Την αποστολή συνόδευαν και δημοσιογράφοι από την Πιερία.

Στην Επιχειρηματική αποστολή πήραν μέρος επιχειρήσεις:

1. Ηλεκτρολογικό - ηλεκτρονικό υλικό (καλώδια, φωτιστικά, κλπ)
2. Θέρμανση – ψύξη
3. Ξυλεία – παραγωγή κάρβουνου - πέλλετ
4. Παραγωγοί κρασιών – ηδύποτων / κάβες
5. Μονάδες παραγωγής κρέατος
6. Επιπλοποιία
7. Αλουμινοπαραγωγοί
8. Τυπογραφεία
9. Τουριστικά γραφεία – πράκτορες
10. Μεσιτικά γραφεία. 

Η μεταφορά της Πιερικής αποστολής πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια, ποιότητα και χωρίς ταλαιπωρία, με ένα από τα υπερσύγχρονα Λεοφωρεία του Στόλου του Ταξιδιωτικού γραφείου Velonis Tours, μετατρέποντας το πολύωρο ταξίδι, σε μια ευχάριστη και άνετη διαδρομή!!!













































































Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου
Ράδιο Διόνυσος 89,2
www.dionisos892.gr



ΕΠΣ. Πιερίας