19/6/12

Περισσότερες από 150 γυναίκες εξετάστηκαν στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού.

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο νοσοκομείο Κατερίνης
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού στο νοσοκομείο Κατερίνης, καθώς 150 γυναίκες έχουν ήδη εξεταστεί, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα ραντεβού για τον μαστογράφο είναι κλεισμένα μέχρι και όλο το 2012!
Σε ότι αφορά τον υπέρηχο τα επόμενα ραντεβού κλείνονται από το Σεπτέμβριο και μετά, στοιχεία που καταδεικνύουν την σπουδαιότητα της λειτουργίας του κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού.
Τα στοιχεία αυτά όπως και άλλα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρου του νοσοκομείου Κατερίνης, εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιατρείο Μαστού υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Εταιρίας Πρόληψης για τον καρκίνο με θέμα: "Γίνε Οικοδέσποινα με Στόχο".
Τα στοιχεία παρουσίασαν ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Στέργιος Φαρμάκης, η Δ/ντρια Γενικής Χειρουργικής, υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού κα Δήμητρα Μανωλακάκη και η Δ/ντρια Γενικής Χειρουργικής, υπεύθυνη του μαστογράφου - υπέρηχου του κέντρου κα Βασιλική Καραδήμου.
Παραβρέθηκαν επίσης εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γυναίκες μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας για την ίδρυση του Κέντρου Πρόληψης, που πρωτοστάτησαν για την δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου στο νοσοκομείο Κατερίνης και η πρώην βουλευτής κα. Μαρία Μίχου.
"Στόχος- Πρόληψη"
Όπως επισημάνθηκε, η Πανελλήνια Εταιρία Πρόληψης για τον καρκίνο "Στόχος -Πρόληψη" είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2008.
Η βιωσιμότητα της ΜΚΟ διασφαλίζεται από δωρεές, χορηγίες ιδιωτικών και θεσμικών φορέων και από έσοδα της βασικής της καμπάνια "Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους" η οποία αποτελεί και το κανάλι επικοινωνίας με τις ελληνίδες γυναίκες.
Αποστολή της ΜΚΟ "Στόχος - Πρόληψη" είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του ελληνικού κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού.
Τα "Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης" ταξιδεύουν σε πολλά σημεία της χώρας και σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ογκολογικές και χειρουργικές κλινικές έχουν εξετάσει δωρεάν μέχρι σήμερα από 6.000 γυναίκες.
Όπως τα τόνισε η κα Μανωλακάκη, επόμενος στόχος της ΜΚΟ είναι η δημιουργία Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου "Στόχος" στο οποίο θα παρέχοντα δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης έγκαιρης διάγνωσης και παραπομπής στο σύστημα υγείας για περαιτέρω θεραπεία.
Η τελευταία καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εταιρίας είναι "οικοδέσποινα με στόχο.

ΕΠΣ. Πιερίας