3/2/13

Κλειστή τωρα η Εγνατία από αγρότες


Σε συμβολική κατάληψη μιας περίπου ώρας της Εγνατίας και στο ύψος του κόμβου Χρυσούπολης στο Δήμο Νέστου Καβάλας και του επαρχιακού οδικού άξονα Δράμα – Μαυρολεύκης, προχώρησαν οι αγρότες πριν από λίγο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Οι αγρότες έκλεισαν το δρόμο πεζη, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα και τα τρακτέρ, που θα μείνουν παρατεταγμένα παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού.
Και στις δυο περιοχές οι αγρότες δεν κάνουν χρήση των αγροτικών μηχανημάτων καθώς η διαμαρτυρίας γίνεται μόνο από τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Στη Χρυσούπολη παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων της Καβάλας και της Ξάνθης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες.
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρυσούπολης Γιάννης Πασαλίδης τόνισε πως «η διαμαρτυρία είναι καθαρά συμβολική, θα είναι ειρηνική, με τη συμμετοχή των παιδιών και των οικογενειών μας χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσουμε προβλήματα και εντάσεις».
Το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας έχει μεριμνήσει για την διοχέτευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης μέσα από παρακαμπτήριους ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο.
Στη διασταύρωση της Μαυρολεύκης συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από τα τέσσερα μπλόκα της Δράμας κλείνοντας τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που οδηγεί στη Δράμα.
Μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα είναι κλειστή η Εγνατία, και στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων, απο αγρότες των Σερρών.
Μπλόκα αγροτών χωρίς μέχρι στιγμής να κλείνουν δρόμους υπάρχουν επίσης στην Κουλούρα Ημαθίας, στον κόμβο Πετραλώνων στη Χαλκιδική, όπου έχουν συγκεντρωθεί και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στη Νίκαια της Λάρισας.
Ο γραμματέας της Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης Αγροτών και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας Γιάννης Παναγής, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Σερραίους, από όλες τις κοινωνικές τάξεις να συμμετέχουν από κοινού στον αγώνα των αγροτών, συμμετέχοντας στο αυριανό πανελλαδικό συμβολικό κλείσιμο των δρόμων, για μία ώρα. Εξάλλου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ζητάμε να γεμίσουμε τα ταμεία της χώρας, όχι να τα αδειάσουμε, ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει εδώ».
Από Newsit.gr

ΕΠΣ. Πιερίας