28/8/13

Είμαστε για τα Πανηγύρια!!! Την Κυριακή 1 Σεπτεβρίου ξεκινάει επίσημα η γνωστή παραδοσιακή Εμποροπανήγυρις,

 
Συνεχίζονται οι εργασίες προετοιμασίας για την Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.
Το πανηγύρι όπως το λέμε οι ντόποιοι, είναι η λαϊκή αυθεντική αυτή γιορτή, η οποία συνδυάζει την συνεργασία, την ανάπτυξη και τη δημιουργία, με την ιστορία του τόπου μας.
Παλιά οι παππούδες μας το αποκαλούσαν "Γουμαροπάζαρο" επειδή πουλούσαν και αγόραζαν γαϊδουράκια και μουλάρια τα οποία ήταν χρήσιμα στους γεωργούς και κτηνοτρόφους..
Με την πάροδο των χρόνων οι ανάγκες άλλαξαν και τα γαϊδούρια τα αντιακτέστησαν τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητα.....(άπιαστο όνειρο τότε).

Το πανηγυράκι λοιπόν σήμερα, είναι μια καλή ευκαιρία να συναντηθούμε μετά το καλοκαίρι, να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο καλό χειμώνα, να ψωνίσουμε τα σχολικά και χειμωνιάτικα (κυρίως κάλτσες αγοράζω) να παίξουμε με τα παιχνίδια, να διασκεδάσουμε, να φάμε το παραδοσιακό λουκάνικο και ρετσίνα, τους λουκουμάδες και τον χαλβά Φαρσάλων, το κοκορέτσι... και γενικά να μπούμε στους ρυθμούς του πανηγυριού... ακόμα και με την τσίκνα του..
Ανοίξει για φέτος τις πύλες του την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, με την τελετή των εγκαινίων στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης.
 Η φετινή Εμποροπανήγυρη αναμένεται να φιλοξενήσει εμπόρους, μικροπωλητές κ.α. εκθέτες. 
Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης εργάζονται καθημερινά προκειμένου στη διάρκεια των ημερών λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για τους εμπόρους και τους επισκέπτες. Στις εγκαταστάσεις έγιναν και οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης – επισκευών στις εγκαταστάσεις, καθαρισμού χόρτων του χώρου κ.ο.κ. Η έκταση όπου θα τοποθετηθούν τα περίπτερα έχει χωριστεί σε τρεις τομείς: 
Τον εμπορικό, τον ψυχαγωγικό, καθώς και τον τομέα εστίασης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, o χώρος θα φυλάσσεται από την Δημοτική Αστυνομία, ενώ τα προβλεπόμενα μέτρα τάξης και ασφάλειας θα λάβει η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. Η Εμποροπανήγυρη θα ολοκληρωθεί στις 08 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων διαμορφώνεται ως εξής:
Κυριακή 01/09/2013
Ώρα 20:00: Τελετή Εγκαινίων
Ώρα 20:30: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κατερίνης

ΕΠΣ. Πιερίας