29/8/13

ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


   Μέχρι τώρα η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων επικαλείται τις παρακάτω 3 αιτίες.
1) Δεν είναι απαραίτητοι.
2) Έγιναν αόριστου χρόνου με το 
Π.Δ.164/2004 το οποίο θεωρούν «χαριστικό» .
3) Δεν έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
1)   Θέλουμε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μας αναφέρει τον φορέα ή το φυσικό πρόσωπο από τον οποίο πήρε την εισήγηση για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων που να αναφέρει τεκμηριωμένα τους λόγους για την πράξη αυτή, από την στιγμή που Δήμοι, Διευθυντές σχολείων ,Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων είναι αντίθετοι σε αυτήν την κίνηση. Επίσης ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα προβλήματα που θα υπάρξουν από την απουσία των σχολικών φυλάκων ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε την σκέψη να προσληφθούν 4.000 άτομα με το αντικείμενο που εσείς καταργείτε. 
2)    Αφού χαρακτηρίζετε το συνταγματικό Π.Δ. 164/2004 «χαριστικό» χωρίς καμία νομική αιτιολογία γιατί απολύεται με την πρόφαση αυτή ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ και όχι το σύνολο των +30.000 υπάλληλων. 
3)   Ποια παραπάνω τυπικά προσόντα από τον σημερινό σχολικό φύλακα πρέπει να έχει κάποιος υπάλληλος για να εργαστεί σαν σχολικός φύλακας-επιστάτης, δασοφύλακας, φύλακας αρχαιολογικών χώρων, φύλακας αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων, φύλακας νοσοκομείων κ.α. Επίσης πως ένας σχολικός φύλακας που μετατάχθηκε σε διοικητικό υπάλληλο πριν 2 μήνες είχε της ικανότητες για αυτήν την θέση ενώ τώρα στην διάρκεια της διαθεσιμότητας αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει. 

Περιμένουμε τις απαντήσεις για τα παραπάνω θέματα από τους υπεύθυνους Υπουργούς γιατί εμείς καθαρά πιστεύουμε ότι έχουμε δεκτή μια πρωτοφανή, άδικη συκοφάντηση του έργου μας με μοναδικό στόχο να συμπληρώσουμε την λίστα των θυμάτων που ζητεί η Τρόικα.


ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΕΠΣ. Πιερίας