28/8/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Γ. Σ. ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/8 η πρώτη Γενική Συνέλευση των Σχολικών Φυλάκων της Ελλάδας με πρώτο και κύριο θέμα την συσπείρωση όλων των «διαθεσίμων» φυλάκων.

Η συμμετοχή στην Συνέλευση ήταν μεγάλη καθώς παρευρέθηκαν Σχολικοί Φύλακες από όλους τους δήμους της Θες/ νίκης, και εκπρόσωποι από Βέροια, Νάουσα , Κοζάνη, Κιλκίς, Έδεσσα, Πρέβεζα, Άλιμο Αττικής, Κατερίνη, Μυτιλήνη, Γιαννιτσά , Αλεξάνδρεια, Χαλκιδική .
Στάλθηκαν  μηνύματα Σχολικών Φυλάκων από όλη την Βόρεια και Στερεά Ελλάδα ,που λόγω της δυσκολίας της μετακίνησης τους δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση αλλά μέσω των μηνυμάτων τους συμμετήχαν σε ότι αφορά τις αποφάσεις και τις δράσεις της Γενικής Συνέλευσης .
Την Γενική Συνέλευση χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Σ. Ε. Δ. Θ. και της επιτροπής κατοίκων Δ. Συνοικιών. 
Στις εισηγήσεις που έγιναν από μέλη της συντονιστικής επιτροπής τονίστηκε η ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων παράλληλα με τις νομικές ενέργειες.
Τον λόγο πήρανε και κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχεδόν όλοι οι Σχολικοί Φύλακες που ήταν παρόντες . 

Αποφασίστηκαν :

-Η μαζική μας συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και δράσεις με στόχο την κατάργηση του νόμου 4172/2013, που μας θέτει σε διαθεσιμότητα και κατ’ επέκταση σε απόλυση. 
-Η αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση της επαναπρόσληψης μας ως Σχολικοί Φύλακες με τα εργασιακά δικαιώματα που είχαμε (μισθολογικά, ασφαλιστικά).
-Η διεκδίκηση της απόδοσης ασφαλιστικών και οικονομικών εισφορών σε όλους μας τους Σχολικούς Φύλακες που εκκρεμούν για τα 5.5 χρόνια 2000-2006. 


Συμφωνήσαμε ότι ο αγώνας μας διεξάγεται όπου υπάρχουν σχολικοί φύλακες με απαραίτητη τη συμμετοχή όλων των σχολικών φυλάκων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των Σχολικών Φυλάκων όλων των νομών της Ελλάδας να είναι από εδώ και στο εξής διαρκής και συνεχής. Ήδη εχθές στην συνέλευση οργανώθηκε η επικοινωνία όλων των παρόντων που θα βοηθήσει στην οργάνωση και ενημέρωση μας για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Επίσης υπάρχει και συνεχής ενημέρωση μέσω διαδικτύου. Ομόφωνα ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΜΕ πως η συμμετοχή όλων των σχολικών φυλάκων σε όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις πρέπει να είναι ΜΑΖΙΚΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΔΙΑΡΚΗΣ με πνεύμα πλήρους αγωνιστικότητας απέναντι στο πρόβλημα μας, ΑΛΛΑ και απέναντι στο πρόβλημα των άλλων απολυόμενων εργαζόμενων στους άλλους κλάδους. Η συμμετοχή μας εκτός από μαζική και δυναμική πρέπει να είναι και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ. Κάθε νομός πρέπει να έχει το δικό του πανό .Όλοι οι σχολικοί φύλακες στις μαζικές συγκεντρώσεις να φοράμε πάντα τα διακριτικά γιλέκα μας, να έχουμε τις σφυρίχτρες μας. Πριν από κάθε συγκέντρωση να έχουμε έτοιμα κάποια ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. Πέραν των συλλογικών αγώνων που θα δώσουμε μαζί με άλλους εργαζόμενους πρέπει να προβούμε σε ενέργειες και δράσεις που θα οργανώνονται και θα υλοποιούνται από τον δικό μας κλάδο των Σχολικών φυλάκων. 

Όσον αφορά τις άμεσες κινητοποιήσεις μας :
-Συμμετοχή οργανωμένη, μαζική και δυναμική ως κλάδος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29/8 ώρα 19.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου πλ. Αριστοτέλους.
- Μαζική συμμετοχή στην πορεία -συλλαλητήριο το Σάββατο 7/9 στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.
- Συμμετοχή στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και στους αγώνες των 9.000 απολυμένων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική. 
-Παρεμβάσεις –διαμαρτυρίες πίεση προς όλα τα αιρετά πρόσωπα. 
- Οργάνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. 



*Σαν επιβεβαίωση των αποφάσεων της συνέλευσης προτάθηκε αυθόρμητα και υλοποιήθηκε με επιτυχία παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε στο Δ.Θεσσαλονίκης.

ΕΠΣ. Πιερίας