2/9/12

Αποχαιρετώντας το Καλοκαίρι με κέφι και πολύ χορό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικοθρακών Περίστασης & Πιερίας!!




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διήμερες Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικοθρακών Περίστασης και Πιερίας!
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου & το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου Ο Σύλλογος  Διοργάνωσε το 4ο ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ & ΛΑΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ στο Προαύλειο του Δημοτικού Σχολείου Περίστασης.
Την Παρασκευή 31-08 Φιλοξενήθηκαν στην Εκδήλωση το Μουσικό Σχήμα «ΜΕΘΟΡΙΟΣ» όπου Χόρεψαν η  ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ.
Το Σάββατο 01-09 το 4ο ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ & ΛΑΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ  συνεχίστηκε με το Μουσικό Σχήμα «ΜΝΗΜΕΣ»  όπου στο χώρο των εκδηλώσεων ξεδιπλώθηκαν Παραδοσιακά Έθιμα  και χόρεψαν   χορευτικά τμήματα του ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΡΙΖΙΩΝ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ».

Στο τέλος  στο χορό μπήκαν και οι καλεσμένοι   που αγκάλιασαν τιμώντας  με την παρουσία τους τις διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικοθρακών Περίστασης & Πιερίας και το Λαϊκό ξεφάντωμα κράτησε μέχρι αργά αποχαιρετώντας τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου!!!
Το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικοθρακών Περίστασης & Πιερίας κ. Κων/νος Δημόπουλος δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις διήμερες εκδηλώσεις  και όπως δήλωσε και ο κ.Κ. Δημόπουλος: "Σε μια εποχή που πολλές ανασφάλειες μας ταλαιπωρούν, κυρίως οικονομικές..για να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία θέλει τους ανθρώπους, κυρίως τις μικρές κοινωνίες, όπως εδώ στον τόπο μας απόψε.. να 'ρθούμε πιο κοντά  ο ένας με τον άλλο, για να παρακάμψουμε τα ψυχικά αδιέξοδα!! Εξάλλου και μέσα από τις παραδόσεις μας παίρνουμε Αισιόδοξα Μηνύματα από τους προγόνους μας, που για εκείνους η ενότητα  ήταν  το λάβαρό τους στις δύσκολες περιόδους και για αυτό Αξίζει να Ζωντανεύουμε τα Ήθη και Έθιμα των Προγόνων μας κρατώντας έτσι Έντονη την Ταυτότητά μας ως Λαός!!.

Οι φωτογραφίες από το Σαββατόβραδο:




























































Επιμέλεια & φωτογραφίες: 
Μαρία Βαλσαμίδου για Ράδιο Διόνυσος 89,2
www.dionisos892.gr


ΕΠΣ. Πιερίας