3/6/13

επιστολή του βουλευτή κ. Κουκοδήμου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στη διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ των αγροτών του νομού.


Κατερίνη 3 Ιουνίου 2013


Προς:
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Τσαυτάρη
Κοινοποίηση: ΠΑΣΕΓΕΣ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν αγρότες της Πιερίας που καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ που φέτος ανέλαβε την υποχρέωση να διεκπεραιώσει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Στην Πιερία λειτουργούν 3 κέντρα εξυπηρέτησης, πλην αυτό έγινε χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με αγροτικούς συλλόγους του νομού με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αγρότες απομακρυσμένων περιοχών, ακόμη και να κινδυνεύουν να χάσουν τα φετινά τους δικαιώματα. Για παράδειγμα, παραγωγοί από τα χωριά, κοντινά και απομακρυσμένα π.χ. Αγ.Δημήτριος, Ελατοχώρι, Λόφος, θα πρέπει να προσέλθουν στα 3 μόνο κέντρα για να κάνουν τις δηλώσεις τους, ενώ μέχρι και πέρυσι εξυπηρετούνταν άμεσα και πολύ εύκολο στον τόπο τους.
Κύριε Υπουργέ, με γνώμονα το συμφέρον των αγροτών και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους, στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία, παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την όποια παρέμβαση θεωρείτε ότι μπορείτε να κάνετε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Αίτηση των 15 αγροτικών συλλόγων είναι η επαναφορά της διαδικασίας στο παλαιό καθεστώς.
Πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και χωρίς προβλήματα είναι να δημιουργηθούν επιπλέον συνεργεία σε πρώην δημοτικά καταστήματα που θα καλύπτουν απομακρυσμένα χωριά ή περιοχές της Πιερίας (τρία ή τέσσερα χωριά ανά συνεργείο).
Μ’αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί ο αγροτικός πληθυσμός που ταλαιπωρείται σε μια περίοδο που η καλλιεργητική περίοδο είναι σε εξέλιξη και οι απαιτήσεις της ενασχόλησής τους αυξημένες.
Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος

Βουλευτής Ν.Πιερίας 

ΕΠΣ. Πιερίας